От PlanetaBiznes 1974
Жена - успешен предприемач
Фото @: Microsoft

В съвременния свят все повече жени навлизат в света на бизнеса и там се сблъскват с „мъжката сплотена компания”. Не е лесно да си жена, още по-трудно е да си жена - предприемач. Да видим какво жените понякога са принудени да слушат за себе си.


1.  Като си намерите мъж, веднага ще приключите с бизнеса. Ще се омъжите, родите деца, ще перете, готвите, чистите – ще започнете да живеете нормален живот.


2.  От самото начало е било ясно, че този проект няма да устиска – нали го ръководи жена. Пешо също не е цъфнал и вързал, но той поне има оная работа, той е твърд и може да ръководи.


3.  На жена не бива да й се доверява работа с финанси – жените хич не се оправят с парите.


4.  Тя планира работата на фирмата в зависимост от настроението си и фазите на Луната.


5.  Тая жена има пет деца, може ли тя да управлява бизнес? Тя ще превърне офис в забавачка.


6.  Тя уволнява всички сътруднички, които са по-млади и изглеждат по-добре от нея.


7.  Жена, която се занимава с бизнес, вече не е жена – тя е мъж, облечен в пола.


8.  На тая мъжът й е подарил бизнес за рожден ден, защото са й били омръзнали диамантите.


9.  Тя има успешен бизнес, значи сто на сто нещо й куца в личния живот.


10.  Къде се вреш? В бизнеса без богат мъж до себе си жена няма какво да прави.


И това не е всичко, което може да чуе жена – предприемач. При това, помислете кой е пръв ученик в училището? А пръв студент в университета? А кой може да се оправя с 10-членното домакинство – финанси, логистика, делегиране на задачи? Защо ли мъжете не искат да забелязват това?


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Жените в съвременният свят заемат все повече територии. След някоя-друга година бизнесът ще стане на 90% женски. Колкото и да ни е тъжно :(

Такива сме :) Вие мъжете сте по-тромави и по-надути. Докато вие си мерите оние си работи, ние жените, бързо и качествено си вършим работа. С мъж бизнес става само на чаша. Извинявайте, ако засегнах някого - нищо лично, само бизнес))

Аз по работа общувам с малко жени предприемачи (такава е спецификата на бизнеса), но мога да кажа че всички са отговорни и професионални.

Люба, ти сигурно имаш някакъв личен проблем с мъжете? И мъж и жена могат да бъдат всякакви предприемачи, това не зависи от пола.