Нови материали
Търсене на купувачи на бизнес

Къде да търсите купувачи ако продадавате своя бизнес?

И така, решили сте да продадете своя бизнес. Къде да търсите потенциалните купувачи? чети още »
Ръководител на екипа

Как да се научите бързо да вземате верните ръководни решения

Вземането на решения често е свързано със сериозни рискове. В същото време, готовността да поемате отговорност и да избирате верните решения е едно от необходимите условия да имате успех в бизнеса. Да разгледаме основните правила, които ще ви позволят бързо да намирате верните решения и да се предпазвате от грешки. чети още »
Формула на успешен бизнес

Формула на успешен бизнес от известен финансист

Един от най-известните финансисти в света - Херберт Кессон казва, че за да имате успешен бизнес, вие задължително трябва да имате предимства пред своите конкуренти. Но как да ги получите? чети още »
Съвети за преговори от Доналд Тръмп

Правила за водене на преговори от Доналд Тръмп

Трябва да се учим от най-добрите. Да видим девет съвета за преговори, които дава един от най-успешните хора в света - Доналд Тръмп, предприемач и новоизбрания президент на САЩ. чети още »
Добре е сътрудниците да мислят като предприемачи

Превърнете своите сътрудници в съмишленици за 6 стъпки

Учените са доказали, че сътрудниците, които имат мислене на предприемачи са по-мотивирани, по-отговорно се отнасят към своята работа и притежават превъзходни умения и творчески начини да решават проблеми в своята работа. Без съмнение, това са ценни работници във всяка една фирма. чети още »
Успешни бизнес преговори

7 стратегии, които повишават успеха в бизнес преговорите

Искате ли да покачите своите умения за водене на бизнес преговори и да се научите да заемате печеливша позиция? Вижте седем начина да си дадете малко преднина във всякакви делови преговори. чети още »
Аутсорсинг за малкия бизнес

Аутсорсинг за малкия бизнес: 18 съвета за по-добри резултати, когато възлагате работа на външни изпълнители

Аутсорсингът не е много познат на малкия бизнес, но използването му често може да бъде тази дребна стъпка, която ви липсва за спазването на крайните срокове и задържането на добри клиенти. За да получите добри резултати от аутсорсинга, следвайте нашите 18 насоки. чети още »
Преди финансиране на бизнес

5 въпроса, които трябва да си зададете, преди да търсите финансиране за своя бизнес

Финансирането е най-големият въпрос и най-голямото притеснение за всеки предприемач. Голям стрес е да определите точно колко пари ви трябват, да контактувате с потенциалните инвеститори, да правите бизнес планове. Но още преди да сте започнали да търсите финансиране, трябва да си отговорите на тези пет въпроса: чети още »
Велик лидер и успешен предприемач

Правилните действия ще ви превърнат истинския лидер на своята фирма

Тайната на лидерството не е никаква тайна. На пръв поглед изглежда, че лидерството е свързано с нещо непостижимо за повечето хора, но често се оказва, че лидерите просто много работят, натрупват опит и имат капка късмет. Всичко това може да бъде събрано в няколко правила, които прилагат успешните предприемачи и истинските лидери. чети още »
Наемане на персонал в нов бизнес

Наемане на първите работници във фирма – какво да ги питате

Съществуват определени навици, които трябва да притежава кандидатът за работа в стартираща фирма. Важно е на най-ранния стадий от дейността си, фирмата да разполага със сътрудници, притежаващи потенциал да „раздвижат” фирмата. чети още »