Всеки предприемач се сблъсква с финансовите аспекти на фирмената си дейност. Тези теми засягат управлението на парите в бизнеса. В тази рубрика можете да намерите полезна информация и съвети, които ще ви помогнат да управлявате финанси в своята фирма.
Преди финансиране на бизнес

5 въпроса, които трябва да си зададете, преди да търсите финансиране за своя бизнес

Финансирането е най-големият въпрос и най-голямото притеснение за всеки предприемач. Голям стрес е да определите точно колко пари ви трябват, да контактувате с потенциалните инвеститори, да правите бизнес планове. Но още преди да сте започнали да търсите финансиране, трябва да си отговорите на тези пет въпроса: чети още »
Атиро Консулт

Използването на външни счетоводни услуги – гарант за успеха на вашия бизнес

Счетоводителят е най-добрият приятел на хората, които искат да развиват бизнеса си и да са спокойни за неговата стабилност и успех. Вие също имате големи планове за фирмата си и нейното разрастване? чети още »

източници за финансиране на малък бизнес

Различни източници за финансиране на малък бизнес – какъв източник да изберете?

Не е лесно да се намери финансиране за бизнес. Най-трудна е тази задача за млад, стартиращ бизнес. Кредитните средства за бизнес могат да се търсят в няколко направления. Всяко направление има своите предимства и недостатъци. Вие трябва да отчетете нюансите и да изберете най-изгодния за вас източник за външно финансиране. чети още »
Финансиране за европроект

Малки трикове осигуряват успеха на европроектите

Финансиране на проекти: Да приемем, че вече сте се ориентирали коя е вашата оперативна програма, проверили сте, че сте допустим бенефициент, имате конкретен проект и стигате до етапа попълване на формуляра. Не си мислете, че това е най-лесната част. Тъкмо напротив, точно тук трябва да се внимава изключително много, тъй като дори и най-прекрасната идея може да бъде представена по неатрактивен начин. И естествено не забравяйте, че като всяко нещо и тук има доста тънкости. чети още »
Застраховка

Може ли да се застраховаме в друга страна от ЕС

През последните години много наши сънародници отидоха да живеят в държави от Европейския съюз извън България, други заминаха за дълго по работа, трети просто пътуват да видят свят. Независимо какъв е случаят, всички те в един или друг момент се нуждаят от застраховка зад граница - дали заради личния си автомобил, закупен имот или пък за да си осигурят финанси в случай на заболяване. чети още »
Този капитал си е мой!

Този капитал си е мой!

Заглавието на тази статия олицетворява един от основните лозунги, които споделят огромна част от българските предприемачи. Води ли такъв лозунг до светли бизнес бъднини? По-вероятно не! чети още »
Как кредитиращите институции съставят погасителните планове по заеми

Как кредитиращите институции съставят погасителните планове по заеми

Вашият бизнес се нуждае от финансиране и мислите да всемете кредит? Но, как да изчислите месечната си вноска? Изчисляването на месечната вноска може да бъде извършено по два начина. чети още »
Кандидатстване за кредит

0% лихва

Маркетингова стратегия на банките ни кара да вземаме повече кредити: Напоследък придобиха огромна популярност различни неприятни похвати за увеличаване на продажбите, които с две думи могат да се определят като “маркетинг на лъжата”. Визуалният му израз безспорно е цифрата 0. чети още »