19 съобщения / 0 ново
Последен отговор
Offline
Съобщения: 7
Планирам да започна бизнес в интернет, но нямам опит. Как сте започнали своя бизнес?

Имам идея за бизнес в интернет, но се опасявам, че не разбирам много много от предприемачеството(((

Колеги, бихте ли ми разказали как сте започвали своя бизнес, не само в интернет, откъде сте взели идеята и парите за стартиране, на колко години сте били, какъв бизнес имате и, най-важното, доволни ли сте, успешни ли сте или сте се отказали?

Сподели с приятели

Offline
Съобщения: 5

Ако се притеснявате - не започвайте това, от което не разбирате. Когато няма да ви е страх и ще бъдете сигурни в себе си, тогава сами ще разберете, че е време да започвате.

Offline
Съобщения: 5

Който не рискува - няма да почели! Всеки бизнес е рискован и ако не започваш само поради страха да се провалиш, никога няма да започнеш.

Offline
Съобщения: 5

Вие бъркате страха и риската)) Това са две различни неща. Затова казвам още веднъж - ако се боите, не започвайте. А когато ще разберете, че не ви е страх,то тогава може и да започвате да рискувате.

Offline
Съобщения: 7

За да не ми е страх, трябва да събера повече информация.:)

Offline
Съобщения: 8

Започнах в началото на 2000 години с малка печатница (машина за дигитален печат), на фона на развитието на интернета тази дейност силно западнала, две години кретах с голям зор, на третата година затворих фирмата с големи загуби, дълговете изплащах две години. След това реших да опитам в строителството, проектиране на малки жилищни сгради, затворих фирмата още първата година с доста загуби.

От 2011 имам кафене, още работим, но печалбата е малка и обмислям да се затваряме. Може би ще се преместя в интернет.

Offline
Съобщения: 7

Доколкото знам, всичките успешни бизнесмени не са станали такива още от пръв път, а изпробвали много различни идеи и най-накрая нещо е тръгвало) А кафенето е много малко, в малък град?

Offline
Съобщения: 8

В голям град, но не в София.

Offline
Съобщения: 4

Аз започнах когато бях на 33 години. Търговията, че е по-лесно :)

 Стартов капитал събрах докато работих като наемен работник и малко спестявания на семейството. Първо време бях много доволна, имах хубава печалба. После удари кризата, цените на едро скочиха, а клиентите са намалели доста. Имах магазин в един МОЛ.

После се преместихме в друг МОЛ - стана малко по-добре с клиентите. Работихме година и половина, но модата на нашите продукти намаля и се наложи да затворя магазина за да не работя на минус. Сега имам идея отново да отворя подобен магазин, защото вече познавам потребностите на хората, но засега няма да устискам два направления на бизнес.

Сега имам втора фирма - IT услуги. Стартов капитал - основно мозъка и знанията, 12-годишен опит и познаване на пазара. Това направление расте по-малко.

Offline
Съобщения: 7

Аз също искам да опитам в търговията, но още не знам точно в какво направление, за каква целева аудитория. Но искам да опитам с интернет магазин, не искам да взимам под наем помещение. Струва ми се, че търговските центрове основно печелят от монополните големи вериги, които взимат големи площи при тях, а за малките магазини не е изтодно - скъп наем и някакси не е много актуално, младите хора вече по-малко ходят в малките магазинчета, все повече се обличат в големите магазини или поръчват чрез интернет.

Offline
Съобщения: 5

Идеята не е кой знае колко хубава... Пазарът отдавна е пренаситен от този вид предложения. Това може да се разглежда само като допълнителен доход.

Offline
Съобщения: 7

Защо идеята да не е хубава? Аз мисля зя магазен за хубави роклички и костюмчета за момичета в Инстаграм. Просто още не занма как да започна, да направя фирма и как да започна да продавам? Пред очите си имам доста момичета (не в БГ), които са по-млади от мен, но за няколко години са успели яко да се популяризират и сега имат шоурумове, първо в един град, а след някоя-друга година в друг град и сега живеят доста добре и пътуват, а бяха почни на дъното на социалното ниво!

За сега Инстаграма и най-актуалната социална мрежа и аз също искам там да направя бизнес.

Offline
Съобщения: 5

Вие хфърчите в облаците)) В БГ този бизнес няма да носи печалба, а в чужбина пазарът отдавна е пренаситен. Потърсете в гугъла.

Offline
Съобщения: 4

Цените на рекламата в интернет са ужасни. Да държиш интернет магазина в топа ще излезе по-скъпо от наема в търговския център. Аз не съм готова сериозно да продавам на дребно в интернет, само на едро.

IT услугите на бизнеса е напълно възможно да се предлага чрез интернет, там поръчките са скъпи и разходите за реклама се връщат.

Offline
Съобщения: 7

Аз не искам просто да правя сайт, а да направя магазин в Инстаграм. Имам опит по популяризирането, но нямам никакъв опит в бизнеса.

Offline
Съобщения: 5

На мен ми е интересно. Всички пишат, че печелят някакви невъзможни филяди на месец, а когато питаш как точно печелят, никой не може да отговори. Не може да бъде всички да имат толкова печеливш бизнес.

Offline
Съобщения: 5

Искате на чужд грьб да ви е хубаво?)) Защо да ви разказвам какво става в моят бизнес? Да си създавам конкуренция? Съществува фирмената тайна, конфиденциалност. Не сте ли чули за подобно нещо? ))

Offline
Съобщения: 7

Вие грешите, конкуренцията трябва да бъде здрава. Ако разкажете как сте започвали своя бизнес, то споделяте енформация, енергия и ще ви се върне много повече, повярвайте ми. Това знаят всички успешни бизнесмени, а такива като мен дори и да вземат за образец вашата идея, изобщо не е факт, че ще ви станем конкуренти и ще наводним с конкуренция вашия град ))

Да знаеш и да направиш са различни неща, а вие като знаещ и патил винаги ще бъдете по-напред пред начинаещите.

Просто ми трябва да чуя реалните итории как хората са започвали. Идеите и решенията са милион.

Offline
Съобщения: 1

Глупава мисъл. Нали ако видим с какъв труд и какъв хубав бизнес сте изградили, ние ще се наредим на опашка към вас и приятели ще доведем :)

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.