От lilina-g 25121
Автор на идеята: Лиляна Б.
Публикувал: lilina-g (аз съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
не се изисква специално оборудване
Необходимо финансиране за реализация: 
от 101 до 500 EUR
Необходим наемен персонал: 
не се изисква

Идеята е подходяща както за голяма търговска фирма, така и за сам човек, занимаващ се с домашен бизнес. При една подходяща рекламна кампания преди празниците можете да си намерите доста клиенти, в това число и купуващите на едро.

Много си харесвам тази идея за собствен бизнес, но със сигурност няма да я реализирам, затова я споделям в този сайт.

Това, което винаги много ми липсва преди всеки празник е възможността да купя подаръците без да му мисля много. Говоря за “служебните” подаръци, които се подаряват в и от всяка една фирма. Наистина отдавна ми омръзнаха календарите и химикалките, които купуваме в нашата фирма всяка година преди Коледа.

Смятам, че винаги ще има добра печалба една фирма, която се занимава с изготвянето на “кошниците с подаръците” – такива, каквито виждаме по американските филми. Класическото им съдържание са някакъв марков алкохол и всякакви деликатеси. Българската фантазия може да стигне по-надалече и “нашенските” кошници да съдържат какво ли не, включително същите тези химикалки и календари.

Преди големите празници трябва да се прави голяма рекламна кампания, за да могат повече фирми да вземат решение и да Ви поръчат необходимия брой кошници по-отрано. Можете да направите голяма прайс листа с възможното съдържание на кошниците и да предлагате голям избор на съдържанието им. Допълнителна услуга може да бъде доставката на кошниците на място.

Хубавото в този бизнес е, че можете да започнете с малък първоначален капитал и да работите вкъщи. Поръчките могат да се приемат по телефона или чрез интернет.

Фото @: stock.xchng
Кошница с подаръците.

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Здравейте
Лиляна е казала кое е удобството , а аз ще се опитам да обясня кое е неудобството на този бизнес:
Когато се направи прайс- лист на голям обем стоки, които не са част от асортимента на фирмата това значи ,че се поема много голям риск спрямо клиентите. Няма как да гарантирате пред клиента, че каквото и да си избере от списъка вие сте в състояние да го доставите.А когато един клиент остане излъган много трудно се връща втори път.Според мен идеята би била успешна ако се прилага от фирма търговец разполагаща с определен асортимент и се реализира като допълнителен инструмент за увеличаване на продажбите но не и като основна дейност.

Аз пък си мисля, че е чудесна идея. Недостатъкът е, че българинът няма такава нагласа да оторизира друг с приготвянето на подаръци. Другия недостатък е, че бизнеса ще “върви” само по Коледа и Нова година.
Може да се направи добра реклама на тази дейност и да се приемат поръчки, които не са конкретни, а обобщаващи. Например собственик на предприятие поръчва 10 кошници на цена 30лв. Уговорят се да има ли сувенир или само храна и алкохол.
Могат да се поръчват и подаръци за рожденни дни, но тогава да има психолог, който да преценява подходящия подарък.

Shtom kato avtorkata tolkova mnogo si haresva ideqta,za6to ne q realizira tq samata?Otkazat i ot realizaciq i pravi losha reklama!