От karierist 16874
Автор на идеята: незнаен белоруски юнак
Публикувал: karierist (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
не се изисква специално оборудване
Необходимо финансиране за реализация: 
от 0 до 100 EUR
Необходим наемен персонал: 
не се изисква

Тази услуга вече е много търсена в Белорус. Фирмата печели пари, оказвайки посредничество при раздялата на двойки, а защо не и на бизнес партньори?

Гениалната идея да се направи „Служба за сбогувания” се е родила в главата на незнаен (поне за нас) белоруски юнак (или юначка). В столицата на Белорус, гр. Минск е открита първа по рода си фирма, помагаща на двойки да се сбогуват по „цивилизован” начин.

Служителите на фирмата казват, че докато съществува любовта, ще съществува и раздялата. Но, не винаги това става безболезнено. Понякога дори трябват услугите на психолог.

Във фирмата не решават юридически или материални въпроси, които винаги съпътстват един развод. Там просто ви помагат да кажете последното „Сбогом!”. Услугата е търсена не само от семейни двойки, но и от бивши любовници.

Съществуват няколко начина на посредничеството. Могат да ви помогнат да напишете прощалното писмо, да съобщите „лошата новина” вместо вас по телефона или да направите лична среща с човек, на когото ви е трудно да обясните как стоят нещата. При необходимост сътрудниците на фирмата дори ще ви приберат багажа.

Цените са напълно приемливи. Най-скъпата услуга е личната среща между служителя на фирмата и този, на когото трябва да се каже, че с него скъсват – 40 хил. белоруски рубли. Писмото струва само 10 хил., а обаждането по телефона – 25 хил.

Можете да развиете тази идея - от сбогуванията понякога се нуждаят не само бившите двойки, но и бившите бизнес партньори, например.

Фото @: stock.xchng
Как да се сбогувате с приятел или партньор?

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.