От karierist 37842
Автор на идеята: Кен Кларк
Публикувал: karierist (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
оборудване за събиране, пречистване и бутилиране на вода
Необходимо финансиране за реализация: 
над 10'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
над 10 души

Приятно е да имаш добри печалби от продажбата на нещо, което получаваш напълно безплатно. Предприемачът от Квинсленд (Австралия) Кен Кларк е намерил инвестиции и вече успешно реализира своя дъждовен бизнес.

Намерихме информация за този интересен бизнес и бързаме да я споделим с вас.

Предприемачът от Квинсленд (Австралия) Кен Кларк събира реколта, за засяването на която не е изхарчил нито цент. Освен това, събирането на реколтата изобщо не е трудно. В същото време, от продажбата на реколтата си той получава добър доход.

Той събира … дъжд и го бутилира.

Идеята да продава дъжд се е зародила след като австралиецът е измислил домашно устройство за събиране на дъждовна вода. Той с такава лекота е обезпечавал нуждите на своето стопанство от вода, че идеята да удовлетворява потребностите и на други хора, е дошла сама от себе си.

Първо Кен е привлякъл инвеститори и е закупил най-удобния за неговите цели парцел в Иннсфейл (в северната част на Квинсленд). Тази територия е една от най-влажните климатични зони на континента, където валежите достигат около 3,5 м. ежегодно.

Най-много финансови средства той е похарчил за оборудването за събиране, пречистване и бутилиране на водата – над 500 000 долара (инвестицията е огромна за България, но Кен е купил възможно най-добро световно оборудване). В същност, това са били единствените разходи, необходими за стартирането на бизнеса. Всичко останало е без пари. Инвестициите са се върнали много бързо и фирмата е започнала да има добри печалби.

Днес водата на Кен Кларк се продава във всеки австралийски супермаркет на цена 1,20 долара за бутилка от 1,5 литра. За седмицата се произвеждат 250 000 литра бутилирана вода (струваща на едро 200 000 долара). Сами можете да сметнете за какви печалби говорим!

По света чистата дъждовна вода успешно конкурира минералните води. Защо и в България да нямаме такава „собствено производство”?

Фото @: stock.xchng
Продажба на бутилирана вода.

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Zashtoto nikoi bulgarin nqma da q kupi,sled kato pone zasega v tazi darjava dujdat vse o6te e bezplaten!

Лошото е , че и ти си българин, а важното е ,че нищо не става от тебе .

TOLKOVA TIPA IDEYA BAHTI KOY VI PUSKA TUKA BE!DAY DA NE ZABRAVYAME 4E V BG VALI 10 PITI V GODINATA NE POVE4E !PIK I KOY 6TE DAVA PARI ZA DIJDOVNA VODA!EY GOLYAM BIZNESMEN SE IZVIDI TI BE KALPAK!

На мен ми харесва тази идея.

Пълни глупости!Остава и дъждовната вода да си купуваме – аз мисля да вкарвам и въздух в буркани.Реално може да се събира и да се бутилира .... но пазара едвали го има:)))))

“Защо и в България да нямаме такава „собствено производство”?” – защото мутрите с минералната вода.. ще те одавят . тука в България братко нищо не става!!! скапана работа...

Не! В България нямаме, защото всички, като вас са невероятно скептични и страхливи и точно за това ще си останем само една посредствена държава... Не забравяйте, че най-безсмислените идеи са направили най-богатите хора такива !!!!

Абе Вие имате ли акъл, стига с тези американски чикиджии които си мислят, че светът е техен. Та нали в БГ вали мн. често и напоява супер почвата, та да се намери някой БГ чикиджия да спира кръговрата на водата. Мойте извинения ама тва е глупост.

А какво ще се продава при киселинен или кален дъжд, които твърде често валят  напоследък?

Като ви чета коментарите и си мисля как може да има такива негативни хора! Българина знае 100 причини как нещо да не се получи!