От PlanetaBiznes 20621
Автор на идеята: Alsted
Публикувал: PlanetaBiznes (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
оборудване за производство
Необходимо финансиране за реализация: 
от 1'001 до 5'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Идеята си съм готов да подаря с убеждението, че ако някой се заеме да я разработи, след постигането на задоволяващи успехи ще финансира други мои доста по-амбициозни проекти.

“Слънчев бойлер за народа”

Много ниска цена,много лесен за монтаж и поддръжка, без допълнителни елементи и много добра надеждност-всичко това остава неизпълнимо поради невъзможността да намеря някой с желание и възможност да инвестира в подобен проект.

Основната разлика от “класическите” е, че няма по отделно водосъдържател и колектор , няма циркулациона система, работи без напор, т.е. може да се ползва вода от него дори, когато няма налягане във водопровода. Връзката между него и водопроводната мрежа се осъществява посредством един /единствен/градински маркуч и обикновено спирателно кранче. Представлява паралелепипед/затворен разлат съд / с размери 100см/100см/8см (80литра). Прототипа /около 50 броя/ го правех от поцинкована ламарина като след това клиентите си правеха някакво “пакетиране”: дървена, желязна или алуминиева рамка и стъкло. Така производството му не е особено рентабилно най-вече поради недоброто качество на поцинковката на ламарината, трудоемкост и т.н.

Всички проблеми се решават при организиране на производството му от пластмаса: двустена вана/с въздушна междина/ с алуминиев капак (захванат херметически по подходящ начин) и стъкло отгоре.

Фото @: alsted
Алтернативен слънчев бойлер

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

POGLEDNI VIV REGISTRITE KOLKO MNOGO FIRMI GO PREDLAGAT TOVA BA6TA TI NYAMA TOLKOVA KOSMI PO BRADATA SI!

К каква е себестойноста на слънчевия бойлер.Тегло.А ВАШИТЕ изисквания.

@SHEVALIYE, запознал си се с идеята ми като дявола с Евангелието!
@Росен Дончев, себестойноста ще е около 50лв.Проблем е първоначалното изплащане на матрицата – 50 000лв.Ако планираме продажба на 1000бр за сезон/което при подходяща рекламна кампания не мисля, че е невъзможно/, крайна цена от 150лв би възстановила инвестицията само за една година!Поне така мисля...
ЗА СЕБЕ СИ НЕ ТЪРСЯ ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ ЗА ТОЗИ ПРОЕКТ!

otnovo tozi tapir SHEVALIYE se pravi na ostroumen

MARINE MARINE DOKATO SEDI6 PRED KOMPA DRUGI HORA ZARABOTVAT PARI!KELE64E

V universiteta razrabotvahme mnogo podobni ustoistva. V momenta razrabotvam s uchastie na sushtiq universitet neshto kato slunchev protochen boiler. Tvoqta ideq e dobra tui kato polzva slunceto kato iztochnik na energiq.No ako se razrocish iz internet shte namerish hilqdi podobni idei. Tuka ne e nomera v ideqta po skoro v reklamata.

Venci, като гледам как пишеш, университет си видял през крив макарон! А, ако наистина си видял някъде АНАЛОГИЧЕН на моя бойлер в мрежата, качи линк!

Извинявайте, но това каква идея е???? Как ще се съхранява това “нещо през зимата”? Изследвали ли сте дали не е по неефективно от другите нормални слънчеви бойлери? къде ще бъде монтирано? Ако трябва да е водоравно както разбирам от снкицата няма ли да улавя само малък процент от падащата слънчева светлина? Изобщо това проект ли е или някаква детска идея??? Защо занимавате хората с глупости?

По реда на въпросите:
През зимата се съхранява празен.
Не претендирам, че е по-ефективен от другите /колекторни/ – много по-евтин е!
Монтира се според възможностите, само да е по-високо от нивото на душа /моите са на покрива-вижда се на снимка в сайта/.
Улавя достатъчно слънчева светлина за да се затопли до три пъти на ден!
Тази детска идея пести по 300 до 500Квт/ч на сезон в продължение на повече от 10-ина години, на 50-ина семейсва, които не могат да направят четирицифрена инвестиция за подобно нещо.
Проблема е, че никой не иска да се занимае сериозно, а предпочитаме да се оплакваме колко сме зле.

Идеята е много добра! Наистина е страхотна и точно поради тази причина българина го е измислил още преди 40г. естествено дизаинат е друг – метален варел боядисан в черно, но принципът на работа е сащият. Вапросният варел е 100л и се затопля до 2 пъти на ден. И все пак всяко подобрение е важно :)