От ludmil 23412
Автор на идеята: Людмил
Публикувал: ludmil (аз съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
компютър, интернет
Необходимо финансиране за реализация: 
от 0 до 100 EUR
Необходим наемен персонал: 
не се изисква

Много хора притежават умения, търсени от някого. Можете да печелите като осигурите място за среща на хората, които предлагат услуги и тези, които ги търсят - например, в един сайт за размяна на умения.

45 години социализъм оставиха много квалифицирани и образовани хора, които днес са без работа или не работят по специалността си. В днешната криза много от тях имат нужда от услуги, като зъболекар, ремонт на покрива, ремонт на колата, но нямат пари да платят. Същевременно имат квалификация, която е нужна някому.

И тук идва порталът. Регистрирате се и попълвате профил, в който указвате квалификацията си. След което можете да търсите хора, които се нуждаят от вашите умения и същевременно могат да помогнат на вас.

Автоматично ще се показват пасващи профили, както при сайтовете за запознанства. Например, търся електротехник. Мога да поправям покриви, да изработвам изделия от дърво, да отпушвам канали. С търсачката търся всред всички електротехници, които се нуждаят от някой с квалификациите ми.

Също мога да подам заявка и да бъда уведомен с е-майл/SMS, когато има такова съвпадение. Ще има система за обратна връзка, в която се дава рейтинг на всеки, извършил услуга.

Сайта може да се издържа от реклама, и абонаментна такса “VIP член”, който ще получава достъп до допълнителни услуги, като уведомяване по SMS, снимка, проверка за достоверността на уменията и др.

Фото @: Patrick Hajzler
Всеки бизнес в интернет може да бъде печеливш.

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

machinen ingener sam po dvg i s opit v organizaziata,remonta
na leki i tovarni avtomobili

къде да намеря такъв портал?

Инженер технолог съм. Уменията са ми свързани с хранително вкусовия бранш-МЕЛНИЦИ, ХЛЕБОЗАВОДИ,СЛАДКАРСКИ ЦЕХОВЕ. Пишете ми на посочения email: svetla_hit@yahoo.com
На разположение съм за въпроси

Здравейте аз съм счетоводител и одитор. Имма познания в сферата на финансите и финансирането по европрограмите. Можем да си бъдем полезни. На посочения email:tedi.lukanova@gmail.com може да ми пишете.

Завьршила сьм икономицхески техникум.
Работила сьм 12 години като банков счетоводител и 11 години като касиер и
счетоводител.запозната сьм с трудовото осигурителното и даньчно законодателство и непрекьснато се интересувам от промените свьрзани с тях.Желая да общувам с хора работесхти в тези области с цел размяна на информация и опит както и с хора на които моите знаниа и умениа биха били полезни.В момента сьм безработна и тьрся работа.

Аз вече има подебен сайт – bankazauslugi.com.
Търся партньор за доразвиване на идеята и малко реклама...или повече реклама

Ел.техник съм повече от 30г.Разбирам от ел.инсталаций,също така и ел.домакинска техника.На 55г.пенсионер съм.

Нещо подобно ли имате предвид?

http://www.facebook.com/pages/TBS-Professional/137334519615170?v=photos#!/photo.php?fbid=137335366281752&set=a.137335036281785.26954.137334519615170

Стартира услугата от “Ухо на Ухо”. Никога не е било по-лесно да се справите с домашните повреди. Никога не е било по-лесно да почистите домовете си. Никога не било по-лесно да поправите домашните електроуреди, никога не е било по-лесно да.......потърсите доверен домашен помощник. Сигурно вече ви е неудобно да помолите съсед или приятел да ви помогне в ремонтите? Няма нищо по-лесно от това. С едно обаждане на телефон ....., потърсете вашия домашен майстор.

raboteh vav furna na zavodska linia v Burgas

строител съм мога Ви бъда полезен с много нешта от строителството