От Гост 21603
Автор на идеята: много
Публикувал: Гост (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
селскостопанска техника
Необходимо финансиране за реализация: 
от 1'001 до 5'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Идеята не е моя, нито е нова, не претендирам за вярност на данните, само препредавам прочетеното.

В България има вече няколко плантации за отглеждане на Пауловния (Paulownia Elongata). Отглеждат я за дървен материал и за биомаса.

Това е бързорастящо дърво с произход Китай, с твърда, светла и с красива шарка дървесина. За 7-8 години достига 20 м височина и 35 см диаметър. Стъблото е право, гладко, без клони – клоните са на върха.

ЦЕНАТА на дървесината е около 600 евро на кубик – три пъти по-висока от на бука. Цветовете и листата се използват в китайската медицина и се изкупуват също.

В мрежата има огромна информация за Пауловния.

Идеята е да се използват необработваните площи особено в полупланинските и южни райони на България.

Това дърво може да бъде идеален заместител на тютюна, без да има нужда от толкова грижи.

Плантации за отглеждане на Пауловния

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Идеята е много интересна и има потенциал да се реализира дълги години.
Къде бих могъл да намеря фиданки на това дърво? Дали ги има в България или трябва да се внасят? Има ли някакви забарни и мита, ако трябва да се внасят?

Коледа наближава!По случай празника 7500 броя семена на същата цена! Рaulownia tomentosa /Пауловния томентоса/ е бързорастящ дървесен вид включен в списъка на интродуцираните видове съгласно Наредба №2 от 02. 02. 2009 г. ЗА ЗАЛЕСЯВАНЕ И ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ НА ГОРСКИТЕ КУЛТУРИ в РБългария-само той от многото видове Пауловнии. Ще получите и указания как да си отгледате разсади и фиданки като тези от снимките!Предвидливите се снабдявата със семена навреме!С наложен платеж по Еконт!Офертата е валидна до 25. 12. 2012 г.

Във връзка със сключен договор за доставка на голямо количество фиданки за сезон 2015-2016 г. с наш първокласен клиент търсим да осъществим сътрудничество с партньори за съвместно производство на фиданки пауловния – хибрид “шан тонг“ , разполагащи с подходящ терен от 10 до 100 декара , опит и възможности за организиране и реализация на дейността. Предлагаме базов посадъчен материал , технологично обслужване със засаждане с опция за изграждане на поливна система и мулчиране на насажденията , текущ мониторинг и дългосрочен договор за изкупуване на произведената продукция при предварително договорени цени. При проявен интерес и/или за допълнителна информация – моля да ни пишете на e-mail: info@paulowniaBG.info или да ни потърсите на телефон : 0898412313

Здравейте!
Притежавам 25 дка земеделска земя в землището на с.Марково,Пловдивска област.Вашето предложение ме заинтрегува.Ако желаете,можете да се свържете с мен на телефон 0894/767802 или 0894/736023.