От karierist 7175
Автор на идеята: Робин Леваин (Robin Levine)
Публикувал: karierist (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
не се изисква специално оборудване, всичко може да бъде закупено готово
Необходимо финансиране за реализация: 
от 101 до 500 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Често нови идеи се раждат на границата на две или повече идеи. Например, концепцията на фирмата Eco-Me се е родила от пресичането на два активно нарастващи пазара - пазара DIY Направи си сам и пазара на екологически чиста козметика и битова химия.

Тази фирма разработва и продава комплекти за направа на собствени натурални почистващи препарати и средства за почистване на кожата и косата.

Все повече хора в Европа и САЩ започват да отделят голямо внимание върху своето здраве и околната среда и предпочитат да използват природни екологични продукти. Но, повечето производители на този вид продукти все пак използват в своите продукти някакви минимални количества на химически препарати. Дори ако върху опаковката на някой екологически чист шампоан е декларирано, че съдържа само натурални съставки, не можете да бъдете напълно сигурни, че това отговаря на действителността.

Основателката на Eco-Me, Робин Леваин (Robin Levine) е решила с помощта на рецептите от нашите пра-баби и екологичните съставки да ни върне към природата поне за малко.

Асортиментът на фирмата съдържа комплект за самостоятелно изготвяне на почистващи средства, комплект за изготвяне на шампоани и почистващи препарати за кожа, комплект за грижи за децата, за кучета и котки и т.н. Комплектът съдържа неща, необходими за изготвяне и използване на смеските. Например, съдържа две шишенца с пулверизатори, бурканче за смесване, лъжица, четка, парцал, шишенце с ароматизирано масло и инструкция за използване на цялата тази менажерия. Продуктите, които трябва да се използват за изготвянето на препаратите трябва да набавяте сами. Но, това не е сложно, защото всички съставки можете да купите навсякъде – например, олио, оцет, сода бикарбонат, вода и др.

Химическата промишленост вече нанася значителни поражения върху околната среда и човешкото здраве. Хората все повече започват да се връщат към продукти, които вече много векове са съхранявали здравето и чистота на човека. Това отваря нови големи пазари за екологически чистите продукти и средства за тяхното използване.

Този вид бизнес идеално подхожда както за „стандартната” търговия – чрез магазин или магазини, така и за интернет търговията – чрез интернет магазини. Можете да предлагате не само комплекти за изготвяне на екологически чистите препарати, а и самите съставки – България остава една от най-чистите в екологическо отношение европейски държави.

Направи си сам екологичен препарат
Източник на идеята: Портал Кариерист

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.