От karierist 6792
Автор на идеята: RedLanternBicycles
Публикувал: karierist (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
оборудване за заведение, оборудване на ремонт на колела
Необходимо финансиране за реализация: 
от 5'000 до 10'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 4 до 10 души

Тази идея е от серията три в едно. Същността на идеята е да правите услуги по ремонт и поправка, в даден случай на колела, докато вашите клиенти пият кафе и похапват във вашето кафене.

В Бруклин (САЩ) предприемчив собственик на кафене е решил да съедини приятното и полезното и е отворил кафене-бар-ремонтна работилница за колела.

Сега всеки, който има някакъв проблем със своето колело, може по всяко време да дойде в RedLanternBicycles и да предаде колелото си за ремонт. През това време човекът може да пийне нещо със своите приятели.

В това специално кафене работят четири механика, които средно поправят 200 колела на седмица. Стойността на ремонта зависи от сложността на поправката, а бирата струва 3$ за чаша.

Идеята да се съедини ремонтната работилница или някакви други услуги и кафене не е нова. Могат да бъдат съвместени всякакви видове услуги, които могат да бъдат извършени относително бързо – за точно толкова време, което отнема пиенето на една-две чаши кафе и леко похапване.

Можете лесно да модифицирате и развивате тази идея, в зависимост от услугите, които правите или на които посредничите. Печалбата, която получавате, ще идва от най-малко два източника, а това ще направи бизнеса ви по-стабилен – ако едното в даден момент не върви много добре, другото го спасява.

При реализирането на идеята, вие имате възможност да акцентирате върху услугата си - в този случай кафенето ще бъде като допълнителна екстра, или да акцентирате върху кафенето – тогава услугите, които предлагате на клиентите си докато пият кафе, ще бъдат допълнителна екстра.

Ремонтна работилница плюс кафене и бар
Ремонтна работилница плюс кафене и бар

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.