От PlanetaBiznes 16146
Автор на идеята: Farmer's Fridge
Публикувал: PlanetaBiznes (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
Вида на оборудването зависи от това, как искате да реализирате тази идея. Трябва да разполагате с технологии за производство на хладилни вендинг автомати или да разполагате със всичко необходимо за приготвянето на салати или просто да имате място, където да сложите вендинг автомат.
Необходимо финансиране за реализация: 
от 501 до 1'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Това е чудесна идея, която ще ви позволи да навлезете в активно нарастващия пазар – пазара на здравословните храни. Просто използвайте вендинг автомати, чрез които да продавате здравословни и вкусни ястия, приготвени от пресни висококачествени съставки.

Този хладилен вендинг автомат не само осигурява лесно и бързо решение, когато на човека му се иска да похапне, той помага на хората, които искат да се хранят здравословно, но нямат достатъчно време или желание сами да си правят здравословна храна всеки ден.

По-лесно е, разбира се, чрез вендинг автомати да се продават стандартни и по-трайни продукти – кафе, десерти, ядки. Трудно е да се продава бързоразвалящ се хранителен продукт. С това предизвикателство успешно се справя фирмата Farmer’s Fridge, която се базира в Чикаго.

Те събират продукти директно от местните фермери. Всяка сутрин, от 5 часа, се правят пресни салати и здравословни закуски. Към 10 часа ястията са готови и заредени във вендинг автоматите, а остатъците от предишния ден са извадени, опаковани и дарени на благотворителна организация.Хладилен вендинг автомат

Менюто, предлагано от фирмата, е доста разнообразно – от обикновени салати до специални протеинови салати за културисти. Всяко ястие е опаковано в пластмасова опаковка, която може да бъде върната в автомата за рециклиране. Цената на салатите започва от 7,99$ и автоматично се намаля с 1$ всеки ден след 18,00 ч.

В момента хладилните автомати са разположени само в Чикаго, но екипът планира в близко време да предлага своята услуга на повече места.

Идеята е подходяща за голям град, където има много заети, работещи хора, които имат желание да се хранят здравословно и могат да отделят пари за това. Можете да реализирате тази идея по много начини, като например да произвеждате такива хладилни вендинг автомати или да си поръчате само един-два и да ги сложите до своето заведение или да направите партньорство с друга фирма и заедно да произвеждате, обслужвате и зареждате автоматите.

Фото @: Farmer's Fridge
Хладилен вендинг автомат
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Харесва ми идеята ,как можем да я реализираме в България.
помотнете ми.

Здравейте, имам интерес към тази оферта за гр.София , да поставим такива вендинг автомати пред нашите магазини , които са на доста комуникативни места и мисля , че ще има голям успех ! тел. 0877224410