От PlanetaBiznes 8590
Автор на идеята: Fluc
Публикувал: PlanetaBiznes (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
Транспорт за доставка, сайт в интернет.
Необходимо финансиране за реализация: 
от 501 до 1'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 4 до 10 души

Помагайте на други фирми да планират своите доставки на хранителни продукти една година по-рано и печелете от тази услуга.

Повечето фирми, предлагащи услуги в областта на храненето, се фокусират върху доставката на храна за вкъщи. Но фирмата Fluc базирана в Сан Франциско, реализира по-различна интересна идея насочена към B2B сегмента. Те помагат на бизнеса да планира своите доставки на хранителни продукти една година по-рано.

Фирмата има екип от шофьори, които издирват потенциални клиенти – производители на хранителни продукти и, ако получават поръчка, я оформят в рамките на 45 минути. Фирмата осъществява партньорство между производители на хранителни стоки и заведения за хранене и ресторанти. На практика, те позволяват на собствениците на ресторанти гарантирано да бъдат осигурени с необходимите продукти от местни и външни доставчици без да им се налага да имат собствен транспорт и самостоятелно да си осъществяват доставката.

Чрез специален сайт в интернет клиентите могат да проследяват своите доставки в реално време, да плащат онлайн и дори да правят поръчки за следващите 12 месеца. Програмата позволява на клиентите да управляват и редактират своите поръчки, да планират обема на доставките и да договарят редовни доставки за бъдещ период от време.

В момента фирмата обслужва само четири града в околностите на Сан Франциско, но има добър потенциал да обхване по-голям пазар.

Тази идея лесно може да бъде реализирана в България, защото в момента тук липсва подобна услуга. Можете да станете посредник между производителите на хранителни продукти и крайните клиенти – ресторанти и заведения за хранене. По този начин ще улесните реализирането на продукцията на едните си клиенти и ще осигурите гарантирана доставка и лесно планиране за другите си клиенти.

Фото @: Fluc
Доставка на хранителни продукти на едро
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.