От maibal 5114
Автор на идеята: Мария
Публикувал: maibal (аз съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
Реквизит, костюми, опционално - музикални инструменти или сайт в интернет.
Необходимо финансиране за реализация: 
от 101 до 500 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Осигурете на хората възможност да честитят своите близки, приятели и колеги чрез забавно театрализирано представление и печелете от това.

Имате познати актьори или може би вие самите работите в сферата на изкуството? Тогава тази идея е точно за вас!

За да се реализира тази идея трябва да имате най-малко двама актьори – мъж и жена. Също така трябва да осигурите необходимия за тяхната работа реквизит – костюми, музикални инструменти (ако вашите актьори ги нямат), както и всякакви дребни предмети, които ще се подаряват на клиенти чрез конкурси и лотарии.

Удобно е да сключите граждански договор с наетите актьори, като заплащането е на час.

Можете да предлагате стандартни програми, включващи кратки театрализирани честитки и всякакви игри и лотарии. Тематичните представления могат да бъдат насочени към:

  • Детски рожден ден
  • Рожден ден или юбилей на възрастен човек
  • Честване на празник на ръководител или колега
  • Нова година
  • Свети Валентин
  • Сватби
  • Туристи и почиващи хора
  • Много други

Преди да предложите подобна услуга, трябва да имате готови сценарии, които ще уточнявате и коригирате с всеки конкретен клиент. Преди представлението, уточнете, какви основни теми интересуват човека, за какво мечтае. Уточнете желаното от клиента място за провеждане на театрализираното представление – у дома, на работното място, в заведение, по пътя от или към дома или др. Човекът трябва ли да знае предварително, че ще го честитят или всичко трябва да стане като изненада или шега? Колко време ще продължи представлението – 1-2 часа или повече. Какъв трябва да бъде емоционалния фон на представлението – сериозен, празничен, шега. Уточнете конкретния сценарий и крайната цена на услугата.

Тази идея може да бъде реализирана по няколко начина. Можете самите вие да участвате в театрализираните представление и да си осигурите допълнителни доходи, но в този случай ще се налага самостоятелно да търсите клиенти, да правите продажби на вашите услуги и да се занимавате с административна работа.

Друг вариант на реализацията на идеята е да станете посредник между актьорите и крайните клиенти. В този случай ще се занимавате основно с маркетинга и ще търсите крайните клиенти, като вземате пари за посредничество. Основните ви задачи ще бъдат да направите специализиран сайт, да намерите актьори и да се захванете с популяризирането на своите услуги.

Фото @: whypy
Театрализирано представление
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.