От Ognyan Hristov 10511
Автор на идеята: Огнян Христов
Публикувал: Ognyan Hristov (аз съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
не се изисква специално оборудване
Необходимо финансиране за реализация: 
над 10'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
не се изисква

Идеята ми хрумна когато се сблъсках лично с проблема и изпаднах в патова ситуация. Имам проект който искам да продам, но за да го продам трябва да притежавам права върху него, което не мога да си позволя. И след дълго търсене из (нета) се оказа че не само аз имам този проблем. Стигнах до извода че е по добре  да притежаваш 50% от нещо от колкото 100% от нищо. Предлагам ви решение на проблема:

Идеята е да бъде създадена фирма към която да се обръщат хора с иновативни идеи който не могат да реализират сами поради различни условия като :
Не разполагат с необходимите познания в всички необходими области за реализиране на продукта с необходимите специалисти и средства.

Инвестиция в придобиване на права върху патенти, полезни модели и промишлен дизайн.  Подготовка и реализация на готови патентовани решения. 
Съдействие за покриване на  адвокатски хонорар и държавни такси на преценените като перспективни за случая разработки и тяхното администриране. 
Печалба ще бъде реализирана като за дейността си фирмата получава 50 % от печалбата на реализирания продукт (продажба на права и лицензни споразумения).

Идеята може да бъде успешна и бързо развита и е свободна от конкуренция ниша на бг.пазара. За справка, патентно ведомство 10-ина патента на година. Не че българите са малоумни просто не могат да си го позволят. В същото време печалбите от права са огромни ................Търси се инвеститор.

Благодаря ви за отделеното време и внимание, желая ви успех!

Финансиране на иновации
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.