От PlanetaBiznes 8518
Автор на идеята: - не е известен -
Публикувал: PlanetaBiznes (не съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
Производство: оборудване за производство на конструкции. За услуга: лабиринт (зона, кът) за игра.
Необходимо финансиране за реализация: 
от 5'000 до 10'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 1 до 3 души

Колкото и да е трудна икономическата ситуация в страната, ние никога не спираме да купуваме продукти за нашите деца. Ние предпочитаме да правим икономия върху собствените си разходи, но не и върху развлекателно-образователните услуги за нашите любими деца.

През последните години все по-полярни стават услугите от формат „Детето се забавлява – родителите почиват“. Проучванията показват, че съвременните родители предпочитат да почиват в семейните кафенета и в търговските комплекси, където има зони, кътове за игра на децата. Услуги, позволяващи на родителите да почиват, докато децата им се забавляват в безопасна среда, стават все по-търсени.

“Лабиринт за игра” е безопасна конструкция от тръби, допълнена с разнообразни елементи за игра: тунели, стълби, обръчи, висящи конструкции, пързалки, сухи басейни с топчета и т.н. Това е чудесно място за игра на децата.

Тръбите на лабиринта се правят много сигурни и защитени поради безопасност на децата, със специални „ръкави“ от мек материал, а всички елементи за игра нямат остри повърхности и са изготвени от пластични материали.

Освен осигуряването на безопасност, лабиринтът цели да предостави на децата щастливи и забавни занимания, като укрепва физическото и психическото им здраве.

Пребиваването в лабиринт дава на детето възможност да развие своето възприятие на пространството, да подобри физическите му умения, както и да развие фантазия и образно мислене. Колективните игри в меките лабиринти помагат на децата да развиват навици за комуникация, което улеснява адаптация на децата в социума и положително влияят върху общото развитие на детето.

Оборудването на лабиринт за игра трябва да отговаря на нормите за безопасност и изискванията за продукция за употреба от деца.

Най-популярната част на лабиринта традиционна се явява сухия басейн, запълнен с цветни пластмасови топчета. Децата обичат да се ровят и „да се гмуркат“ в тях, като при това получават тонизиращ масаж и други тактилни усещания, които способстват отпускането и намаляването на стреса.

Бизнесът свързан с лабиринти за игра можете да развивате в две направления – да произвеждате такива лабиринти или да закупите / направите по поръчка лабиринт за игра и да го използвате като самостоятелен бизнес или като допълващ основния ви бизнес (ако работите с клиенти – родители на деца).

Според вашите потребности и финансови възможности, можете да направите както големи комплекси за игра, така и малки стаи за игра, компактни лабиринти, които да се разполагат на малка площ.

Ако избирате второто направление, свързано с предоставянето на услуга, трябва да знаете, че тази идея за бизнес е доста лесна за реализиране и можете да върнете своите инвестиции в рамките до една година (при условие, че активно рекламирате своята услуга и имате достатъчно клиенти).

Практиката показва, че детските зони за игра значително увеличават времето, което клиентите прекарват в търговските центрове, магазини, заведения, кафенета, детски клубове и т.н. Това на своя ред покачва оборота. В същото време, ако имате лабиринт за игра, можете да организирате детски празници и празнувания на рождени дни – още една много търсена услуга.

Сами по себе си кътове за игра привличат потенциални купувачи – заети и изморени родители, защото предлагат приятна почивка за родители и безопасна зона за забавления за деца.

Откъде идва печалбата в бизнеса с лабиринти за игра?

Ако сте производител: продажба на стандартни лабиринти за игра и производство на лабиринти по поръчка според потребностите на клиента.

Ако предоставяте услуга: продажба на почасови билети за използване на лабиринт за игра; организиране на празници; допълнителни печалби в основния бизнес, защото клиентите по-дълго се задържат в търговското помещение и др.

Успех!

Лабиринт за игра
Зона за игра
Кът за игра
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.