От JaneT 6260
Автор на идеята: janastoyanova1@hotmail.com
Публикувал: JaneT (аз съм автор на идеята)
Необходимо оборудване: 
не се изисква специално оборудване
Необходимо финансиране за реализация: 
от 5'000 до 10'000 EUR
Необходим наемен персонал: 
от 4 до 10 души

Бонсай отглеждането става все по- популярно в последно време и в нашата страна. Впечатление ми направи, че много българи са самоуки в тази област и изискват помощ от форуми и хора, които се занимават със същото нещо. Продаването на материали за отглеждане и поддържане на бонсай дръвче е рядкост, литература- също рядкост. Направата и отглеждането на бонсай е толкова трудно, ангаживащо и в повечето пъти неуспешно, до такава степен, че да откаже повечето хора да се занимават с това.. Не случайно на пазара на бонсай в България се предлага само внос на дръвчета от Холандия, пръскани с препарати и химия за издръжливост растения, които са красиви на външен вид и привличат клиантела, но известно време след закупуването им умират. Красивите дръвчета, направени от нашенци могат да се видят по форумите изложбите или в продавалник.

Идеята ми е да се отвори китно магазинче за бонсай, предлагащо различни български видове, направени от хора, които обичат да се занимават с това и имат уменията да продължат да творят. Говоря за хора, които биха се свързали с мен, ако продават готови дръвчета бонсай и желаещи да се развиват постоянно в тази насока. В магазинчето също ще се предлагат различни инструменти за отглеждането и поддръжката на бонсай дръвчето, препоръки за вземане на дръвче и съвети при отглеждане. Ще се предлага подходяща почва за всяко дръчве и наръчник при отглеждането и оформянето. Препарати за третиране срещу различни вредители.Търговията ще се стреми да впечатли малката клиантела (за начало), като ще има и многогодишни видове, които могат да се предлагат за офиси и сгради.

За направата на магазин е нужна подходяща оранжерия с условия за отглеждането на видовете.  Там ще се съхраняват всички готови видове дръвчета за продажба, ще се оформят и ще се поддържат.

Идеята ми е да обогатя българския гражданин, че и в нашата страна, и от нашите видове могат да се получат особено красиви бонсай дръвчета и дори условията и климата ще допринесат за продължителното им отглеждане от всеки един клиент. Искам да осъществя идеята си и да покажа на хората, че могат да творят и да имат свое бонсай дръвче, за което да се грижат, и да открият, че това е интересно, приятно и същевременно едно красиво, направено от човека и природата чудо, което те могат да продължат.

Благодаря за вниманието!

ПС. Моля всеки, който чете това, да остави коментар, относно идеята, ако е възможно, така ще ми помогнете да разбера до колко е осъществима тази моя идейка. Благодаря! :)

дръвче бук
дръвче лимон
дръвче бреза
Източник на идеята: Планета Бизнес

Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.