От PlanetaBiznes 1368
Бизнес със съдружник
Фото @: Microsoft

Всеки старт на бизнеса е различен, но има някои основни неща, които вероятно ще ви касаят, ако стартирате бизнес със съдружник.

Ето четири съвета, които ще ви помогнат да избегнете тежък конфликт със съдружника си.

1. Доверие, пълно доверие

Ако нямате вяра в някого, не бива изобщо да работите с него/нея. Трябва да сте напълно сигурни, че съдружникът ви приема присърце интересите на общата ви фирма и също като вас е ангажиран с общия ви бизнес.

Взаимното доверие ще ви позволи да избегнете негативни сблъсъци за сметка на конструктивна критика.

2. Не бързайте да взимате решение

Понякога се случват грешки. Ако наистина имате доверие на партньора си, трябва да избягвате да правите прибързани заключения, преди да чуете неговото виждане по въпроса. Много фирми са се разпаднали поради случайни неразбирания, които биха могли да бъдат избегнати, ако хората просто биха получили повече информация от отсрещната страна. Така че не допускайте ножът да опре до кокала, а дайте на вашия партньор възможност да изкаже мнението си.

3. Пазете бизнеса отделно от личния си живот

Това може да бъде трудно за изпълнение. Въпреки това, старайте се да не намесвате личните отношения в бизнеса. В противен случай можете да направите нещата в бизнеса си много лоши.

Дръжте бизнеса си отделно от личния си живот, доколкото това е възможно. Верният признак за сериозен проблем във фирмата е намесването на личните въпроси при бизнес спорове.

4. Правете го бързо

Напрежението между съсобствениците разрушава бизнеса. Не забравяйте, че пътуването към успеха е дълго и трудно. Вие с партньора си имате нужда един от друг, затова не оставяйте нерешените проблеми помежду ви за после. Решавайте проблемите си бързо и вървете напред.

Успех!


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.