От PlanetaBiznes 7763
Можете да намеритефинансиране за своя бизнес чрез чуждестранните бизнес акселератори
Фото @: China Axlr8r

Предприемачите от Европа, в това число и български, могат да намерят инвестиции за своят стартиращ бизнес извън България и Европейския Съюз. В предишните статии сме разгледали няколко бизнес акселератора от Северна Америка >>, Южна Америка и Австралия >>

Ако стартирате бизнес, който потенциално може да продава своите продукти на азиатския пазар, имате възможност да получите инвестиции от азиатски инвеститори. Вижте няколко бизнес акселератора, които могат да ви осигурят първоначално финансиране.

Шанхай, Китай.

Китайски бизнес акселератор е достъпен и за българи

Сайт: chinaccelerator.com

Кандидатстване:

Два пъти в годината се избират по 12 стартъпа.

Продължителност:

4 месеца.

Условия:

Участниците получават инвестиции в размер на 40 хил. долара в замяна на 6% от своята фирма.

Това е първият бизнес акселератор в Китай, той е основан от Сирил Еберсвайл и Шерон Осъливан през 2009 година. Бизнес акселераторът работи с технологични проекти, започвайки от най-ранните стадии на тяхното развитие. При избирането на подходящи кандидати, най-напред се обръща внимание върху екипа на проекта, техните професионални навици и тяхната въвлеченост в своята идея.

Основателите на акселератора са убедени, че през началния си стадий, на проекта са му необходими не толкова пари, колкото познания, експертиза, опит и пряка помощ в изграждането на бизнеса. Затова специално внимание се отделя на подкрепата от ментори.

Избирането на участниците в програмата става два пъти в годината. В проекта могат да кандидатстват предприемачи от цял свят, но те трябва сами да си осигурят 4-месечната виза за Китай.

След приключване на програмата се провежда Demo Day, където проектите се представят на инвеститори.

Сингапур, Сингапур

Достъпни инвестиции от сингапурски акселератор

Сайт: jfdi.asia

Кандидатстване:

Два пъти в годината се избира по 10 стартъпа.

Продължителност:

3,5 месеца

Условия:

Участниците получават инвестиции в размер на 12 хил. долара в замяна на 10% от своята фирма.

Това е първият сингапурски акселератор, той е основан през 2010 година по модела на Techstars. Организаторите обещават да превърнат вашите идеи в успешни фирми за 100 дни.

В замяна на 10% от фирмата си, участникът получава 12 хил. долара, както и съпътстващи услуги на сума, надвишаваща 350 хил. долара (менторство, помощ в реализирането на продукцията, аренда на офиса и др.).

Основно JFDI.Asia се фокусира върху азиатски фирми, но в акселератора са добре дошли и предприемачи от цял свят, стига те да се готови да излезнат на азиатския пазар.

Сеул, Южна Корея

Южнокорейски бизнес акселератор

Сайт: sparklabs.co.kr

Кандидатстване:

Два пъти в годината се избират по 8-10 стартъпа.

Продължителност:

3 месеца.

Условия:

Участниците получават инвестиции в размер на 25 хил. долара в замяна на 5% от своята фирма.

Корейския акселератор е основан през 2012 година. За участие в програмата вашия стартъп трябва да има работен прототип за демонстрация. Проектът, който се приема в програмата, получава финансиране в размер на 25 хил. долара, поддръжка от ментори, офиси и други бонуси на стойност повече от 210 хил. долара.

Всеки екип се консултира от 5-6 ментори. Има възможност да се посещават ежеседмични образователни сесии, които се провеждат от известни корейски и поканени от чужбина предприемачи.

Следва продължение...


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.