От PlanetaBiznes 5848
Бизнес акселераторите помагат на предприемачите да намират инвестиции
Фото @: Wayra

Продължаваме да ви представяме програми на бизнес акселератори, които могат да ви осигурят финансиране за вашия проект. Този път разглеждаме инвеститори от Южна Америка и Австралия.

(Тук можете да видите възможностите за финансиране от инвеститори от Северна Америка >>)

Сантяго, Чили

Бизнес акселератор

Сайт: startupchile.org

Кандидатстване:

Три пъти в годината се избират по 100 стартъпа.

Продължителност:

6 месеца + 1 месец за оформяне на документи

Условия:

Участниците в акселератора получават инвестиции в размер на 40 хил. долара и държавна поддръжка във вид на оформяне на документи и получаване на преференциални условия за разрешение за местоживеене в Чили за една година.

Това е държавна програма за подкрепа на предприемачи, които искат да стартират бизнес в Чили. За проектите, с които кандидатстват участниците, е важно да бъдат насочени към целия свят и да имат перспектива за бързо развитие.

Start-Up Chile стартира през 2010 година и вече е привлякла близо 300 стартиращи бизнеса.

За развитието на всеки проект правителството на Чили инвестира 40 хил. долара, а цялата програма струва 40 млн. долара годишно.

Програмата на акселератора продължава 24 седмици и през това време екипите на участниците трябва да се преместят в Чили.

Кандидатите за участие трябва да докажат, че притежават талант и професионален опит. Не се изисква знанието на испански език, защото по време на проекта се използва английски.

Инвестициите се предлагат безвъзмездно – няма да се налага да предавате дял от фирмата си. Изисква се само предприемачите да са напълно отдадени на своя проект и да участват активно в мероприятията на акселератора.

Чили има амбиция да стане най-големия иновационен център на Латинска Америка.

Лима, Перу

Каракас, Венесуела

Лондон, Великобритания

Богота, Колумбия

Сантяго, Чили

Сан-Паоло, Буенос-Айрес, Бразилия

Мадрид, Барселона, Испания

Дъблин, Ирландия

Мехико, Мексика

Мюнхен, Германия

Финансиране чрез бизнес акселератор

Сайт: wayra.co

Кандидатстване:

Един път на годината се избират 20 стартъпа.

Продължителност:

6-12 месеца

Условия:

Участниците получават инвестиции в размер на 30-70 хил. долара в замяна на 5-10% от своята фирма.

Акселераторът на фирмата Telefónica Digital е стартирал в Латинска Америка през 2011 година, а през 2012-та разширил дейността си и в Европа. Днес този бизнес акселератор поддържа 170 стартъпа.

Участниците в програмата в рамките на шест месеца получават до 70 хил. долара за стартиране на своя бизнес. Размерът на финансирането зависи от нивото на проекта.

След шестте месеца на програмата акселераторът продължава да сътрудничи с основателите на най-привлекателните и интересни бизнеси и им помага да получават достъп към инвестициите с помощта на мрежа от бизнес агенти, ментори и партньори.

Рио-де-Жанейро, Бразилия

Инвестиции, акселератор

Сайт: 21212.com

Кандидатстване:

Един път на годината се избират 10 стартъпа.

Продължителност:

4 месеца

Условия:

Участниците в акселератора получават инвестиции в размер на 25 хил. долара в замяна на 5-10% от своята фирма.

Тази програма стартира през 2008 година. В работата си акселераторът успешно комбинира американски и бразилски начин на правене на бизнес. Тясната връзка между Бразилия и САЩ е отразена в названието: 21 е телефонният код на Рио-де-Жанейро, а 212 е кодът на Ню-Йорк.

В акселератора се приемат участници от цял свят, стига те да са готови да изграждат бизнеса си в Бразилия.

Акселераторът помага на предприемачите да развиват своите проекти и ги осигурява с необходимите технологии, консултации, чудесна работна атмосфера, както и необходимите за бързо развитие пари.

Приоритета на тази бизнес програма се отдава на продуктите, които вече са успели да постигнат успех на пазарите на САЩ, Европа и Азия.

След приключване на програмата екипите представят своите проекти на Investor Demo Day, където са поканени американските инвеститори.

Аделаида, Австралия

Предприемачите могат да намерят финансиране за стартъп

Сайт: innovyzstart.com

Кандидатстване:

Един път на годината се избират 10 стартъпа.

Продължителност:

3,5 месеца, Февруари - Май

Условия:

Участниците в програмата получават инвестиции в размер на 20 хил. долара в замяна на 8% от своята фирма.

Това е филиал на световната мрежа от акселератори GAN. В същата мрежа влиза и TechStars. Този бизнес акселератор стартира през 2012 година и има за цел да развива предприемаческа екосистема в Австралия.

Първоначално основателите са искали да помогнат на местните фирми да излязат на световния пазар. Сега за участие в програмата вече могат да кандидатстват предприемачи от цял свят.

Едно от условията за участие в програмата на акселератора е да имате добър екип от най-малко 4 души. Всички членове на вашия екип трябва да имат готовност да се преместят в Аделаида за месеците на участието в програмата, както и изцяло да се посветят на развитието на своя проект.

Следва продължение...


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.