От PlanetaBiznes 7861
Оценка на идея за бизнес
Фото @: Microsoft

Идеите за бизнес могат да се намерят от различни източници. Когато искате да започнете собствен малък бизнес, намирането на точната първоначална идея е въпрос на съвпадение на вашите умения, желания и опит. Вашата идея за стартиране на бизнес може да се роди в главата ви спонтанно. Може би имате хоби и мечтаете вашата страст да прерасне в собствен бизнес. Понякога добри бизнес идеи се раждат докато четете някаква книга или списание или някакъв сайт.

Откъдето и да получавате идеи за бизнес, най-трудното е да ги оцените и да изберете само една, най-подходяща точно за вас.

Какво трябва да знаете, когато се опитвате да сортирате всички тези малки бизнес идеи, за да намерите точната идея за собствен бизнес?

1. Трябва да познавате себе си и да знаете, какво можете да предложите

Когато искате да започнете бизнес, опитайте се да се съсредоточите върху тези идеи, които ще ви позволят най-добре да използвате натрупаните умения и опит, които сте придобили до сега. Търсете начин да ги представите в най-добра светлина и да ги използвате най-добре.

2. Опознайте потенциалните си клиенти

Няма нищо по-неприятно от започването на бизнес, който ще ви накара да работите с хора, които са ви неприятни.

Когато започвате собствен бизнес, имате възможността да изберете социалната област, в която да работите. Избирайте такива видове бизнес, които ще ви позволят да имате работа с хора, които са ви най-приятни.

3. Запознайте се с размера на рисковете, които можете да поемете

Всеки бизнес е рискован и вашия няма да бъде изключение.

Затова, преди да стартирате бизнес, ограничете своите идеи до тези, които няма да ви накарат да рискувате повече, отколкото е необходимо.

4. Трябва да знаете как ще се справяте със загубите и предизвикателствата, присъщи на бизнеса, който ще изберете

Не започвайте бизнес преди да сте разбрали кога ще започнете да получавате първите печалби и какви трудности ще имате на първоначалния етап.

В някои видове бизнес първите печалби започват да идват доста време след стартирането на дейността. Трябва да предвидите и обмислите такава вероятност предварително.

5. Трябва да знаете с какви ресурси разполагате

Не бързайте да се захващате с някаква идея само защото ви изглежда много печеливша.

Трябва да прецените с колко лична енергия, време и средства разполагате и ще успеете ли с тях да стартирате дейността си.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.