От karierist 2140
Как да унищожите своя сайт в 13 лесни стъпки
Фото @: stock.xchng

Има хиляди дребни грешки, които можем да допуснем в отношението към сайта си. Повечето от тях са дребни и незначителни. Големите проблеми не идват с малките издънки, те се случват, когато от многото си знание правим големи поразии.

Анди Крестодина (Andy Crestodina), стратегически директор на голяма фирма за уеб дизайн в Чикаго, споделя 13 лесни стъпки, с които можете да бъдете сигурни, че ще убиете трафика към своя сайт и ще хвърлите своите статистики под всякакво ниво.

Изброяваме стъпките от лоши към по-лоши, от сериозните пропуски до напълно съсипващи действия.

1. Посветете всичко само на себе си, любимият

Трябва да съсредоточите своя сайт върху вас самите. Използвайте изразите като „водещ”, „топ” и „най-добрия”, за да могат посетителите на сайта да знаят колко сте велики.

Помнете, че вашият сайт е начин за реклама, а не платформа за комуникация. Колкото сайтът е по-егоцентричен, толкова е по-добре.

2. Купувайте списъци с E-mail адреси

Това е бърз начин да подобрите своя бранд и при това да загубите малко пари. Ефектът от тази стъпка е толкова очевиден, че специалистите по имейл маркетинг дори не го споменават често.

Помните ли как сте казали на майка си, че някой ден искате да станете спамер? Ето – сега е вашият шанс.

3. Не обръщай внимание на мобилните телефони

Сега, разбира се, много хора използват мобилните си телефони, за да получат достъп към сайтове, но нали няма гаранция, че това ще се случва и утре?

Изработката на съответния дизайн отнема време и струва пари. Защо да се занимаваме с това? Тези мобилни измишльотини може да са просто временна прищявка...

4. Добавете повечко ключови думи

Напишете дълги страници текст, пълни с ключови думи. Колкото повече ключови думи, толкова е по-добре. Не се притеснявайте за редактирането, форматирането, вътрешните връзки, а преминавайте директно към писането.

Използвайте дълги и препълнени с текст параграфи. За да задържите интереса на хората, използвайте забавен шрифт от рода на Comic Sans.

5. Добавете още неща към началната си страница

Винаги има място за още една оферта. Добавете ярки, привличащи погледа изображения към всякаква част на главната си страница. Направете всичко наистина голямо, най-вече вашето лого.

Използвайте анимации на няколко места на страницата, за да бъдете сигурни, че хората добре виждат всичко.

6. Не използвайте услугите на редактор

Вие сте добър писател, нали? Някои хора имат нужда от редактор, но не и вие.

Наемането на професионалист струва пари, а и така или иначе разполагате с достатъчно време. Все пак има вероятност да нямате правописни грешки, които разрушават доверието към вашите страници.

7. Спестете пари за хостинг

Уеб сървърите са само стока и колкото са по-евтини, толкова е по-добре.

Не си падайте по екстрите като поддръжка и архивиране. Те просто се опитват да ви плашат, за да плащате повече.

8. Покажете на Гугъла къде му е мястото ...

Google обича предизвикателства, така че не се притеснявайте за SEO-то. Те са умни. Те ще ви разберат. Игнорирайте основите на оптимизацията.

Добро заглавие за главната ви страница е „Home”. Можете да използвате същото заглавие за всичките си страници. Още по-добър похват е да сложите NOINDEX в своят robots.txt – тогава всичко ще е напълно готово.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Хахах, забавно и полезно.:)

Интересно ми е като сложа всичките страници в сайтмап-а в режим NOINDEX, тогава к'во прайм? Гугъл няма да индексира страниците и от там няма да има посещения от търсачката... и ядец!