конкуренти: Нови статии, методики, съвети, тактики и стратегии за бизнес.

Формула на успешен бизнес

Формула на успешен бизнес от известен финансист

Един от най-известните финансисти в света - Херберт Кессон казва, че за да имате успешен бизнес, вие задължително трябва да имате предимства пред своите конкуренти. Но как да ги получите? чети още »
Бизнес партньорство

Привличане на клиенти с чужди ръце - Партньорство

Основната идея на партньорствата е споделяне на клиенти между бизнеси, които продават на едни и същи клиенти, но не са конкуренти. Откъс от книга "Машина за клиенти". чети още »
Бизнес планиране

Избистрете своите мисли за бъдещия бизнес: В бизнес плана не бива да изпускате само тези 7 точки

Бизнес плановете не трябват само да си осигурите инвестиции. Също така те са ви необходими, за да изберете вярната посока в развитието на своя бизнес и да ви осигурят база за сравнение и оценка на вашето движение. чети още »
Изготвяне на бизнес план

Грешки при изготвянето на бизнес план: Маркетинг

Продължаваме да разглеждаме грешки, които често се допускат при изготвянето на бизнес план. Този път обръщаме по-специално внимание върху маркетинга. чети още »
Обслужване и задържане на клиенти не е лесно

Шокиращите истини: Четири странни причини поради които Вашите клиенти могат да не ви харесват

Дали това е справедливо или не, но нас често ни оценяват според първото впечатление, което правим. Това е неприятната реалност в извънредно бързия съвременен свят, в който често имате само няколко нано-секунди в които да направите впечатление на клиента си. Тъй като впечатлението, което сте предизвикали, е от решаващо значение за желанието на клиента дали да правят бизнес с Вас, въздействието на първото впечатление може да бъде зашеметяващо. чети още »
Клиенти, конкуренти и доставчици - Струва си да знаете, какво не знаете за бизнеса си

Струва си да знаете, какво не знаете за бизнеса си

Никой от нас не притежава всички знания на света и, затова, не е трудно да предположим, че има неща, които не знаем. Много е опасно да не познаваме важни неща за бизнеса си, но понякога е много трудно да определим, какво точно не знаем. Другата опасност е, че не се замисляме, какви въпроси бихме могли да зададем, за да проясним картината и да задържим клиентите си. чети още »