Маркетинговите познания са едни от основните, които трябва да притежава всеки предприемач. Маркетингът е много широка област, включваща дейностите по оценката на пазара, методи за влияние върху потребителите, анализ на продукти, връзка с клиенти, реклама и много-много друго. Вижте информацията, която ще подобри Вашите познания и умения в тази област.
Бизнес партньорство

Привличане на клиенти с чужди ръце - Партньорство

Основната идея на партньорствата е споделяне на клиенти между бизнеси, които продават на едни и същи клиенти, но не са конкуренти. Откъс от книга "Машина за клиенти". чети още »
Маркетинг от Лейди Гага

5 урока по маркетинг от Лейди Гага

Лейди Гага е известна благодарение на своят глас и специфичния гардероб, но има още една важна съставка на нейния успех – тя има много добри предприемачески способности. Тя има много силен бранд и десетки милиона лоялни клиенти по цял свят. чети още »

Светкавична самопрезентация: само две минути в асансьора

Светкавична самопрезентация: само две минути в асансьора

Представянето в асансьора (асансьор реч) е термин, означаващ кратка самопрезентация, кратко представяне на вашия бизнес, продукт или услуга, което може да се използва, когато трябва в рамките на няколко минути или дори секунди да се представите. чети още »
Връзки с обществеността са важни и за малкия бизнес

Как да накарате медиите да пишат за вашия малък бизнес?

За какво ви трябва да правите информационни събития и къде да изпращате своите прес релизите? чети още »
Обслужване и задържане на клиенти не е лесно

Шокиращите истини: Четири странни причини поради които Вашите клиенти могат да не ви харесват

Дали това е справедливо или не, но нас често ни оценяват според първото впечатление, което правим. Това е неприятната реалност в извънредно бързия съвременен свят, в който често имате само няколко нано-секунди в които да направите впечатление на клиента си. Тъй като впечатлението, което сте предизвикали, е от решаващо значение за желанието на клиента дали да правят бизнес с Вас, въздействието на първото впечатление може да бъде зашеметяващо. чети още »
Най- търсените от клиенти продукти

Какво наистина купуват хората?

Предприемачите от цял свят си трошат главите, за да разберат, какво наистина искат техните потребители, какво е мотивацията за покупка. Не е лесно да се намери точния продукт, който най-добре ще се продава. Все пак, какво наистина искат да купуват хората? Ще се опитаме да направим списък с потребностите на хората, удовлетворяването от които ще може да направи всеки продукт успешен. чети още »
Проучване на пазара: Какви сте, моите клиенти?

Проучване на пазара: Какви сте, моите клиенти?

В идеалния за всеки търговец свят, клиентите сами се редят на опашка. В краен случай – с готовност и радост си вадят портмонета всеки път, щом им предложим своята стока. В реалния свят, обаче, често (доста често) получаваме отказ на нашите предложения. Мисля, че основната причина за откази е фактът, че продавачът не познава своите клиенти и затова не предлага на подходящите хора. Спестете си усилията и продавайте на тези, които имат интерес към Вашата стока! чети още »
Lead Generation: защо хората купуват?

Lead generation: 50 причини, подбуждащи хората да купуват

Маркетингова стратегия. За всеки предприемач е важно да знае причините, които подбуждат хората да купуват стоки и услуги. Вие със сигурност знаете доста от тях, но, можете ли да посочите 50 основни причини, подбуждащи хората да извършват покупка? чети още »