От karierist 18558

Познавам стотици хора, които в тази минута през целия си работен ден печелят, като предоставят своите услуги. На бизнесмените в мрежата трябват услугите по създаването на сайтове, реклама в Интернет, включването в търсачките и друго подобно. С течение на времето този вид бизнес ще се разширява, защото следващото поколение търговци се мести в Интернет. Ако започвате да проучвате и да предлагате услуги в тази област още днес, Вашият пазар задължително ще се разширява в близките месеци и години, защото всичките фирми искат да присъстват в мрежата и Вие ще имате възможността да хванете растящата вълна на интернет услугите.

Въпреки, че бизнесът с информация може да бъде твърде печеливш (този вид бизнес и производството на софтуер, вероятно се явяват “най-горещите” видове бизнес в мрежата), на практика можете да спечелите значително повече пари ако осигурявате услуги заедно с наличния продукт. Например, макар че с лекота могат да бъдат продадени 100 или 1000 копии на продукта, който обучава хората как да направят добър трафик към техният сайт, все ще се намерят още 1000 души, които биха предпочели Вие да го направите вместо тях. Фактически, ако имате като основен продукт информация/книги/аудио-записи по тази тема, можете изненадващо много да увеличите своята печалба, ако предлагате и допълнителни услуги по рекламирането на сайтове в Интернет.

Голям недостатък в предлагането на Интернет-услугите е, че имате ограничено време за действие, за разлика от търговията с някакъв продукт. Вашият доход се намира в пряка зависимост от способността Ви за напрегната многочасова работа. Вие продавате своето време срещу заплащане. Бихте могли да продадете стотици книги тази седмица без да полагате никакви усилия, но не бихте могли да предложите интернет-услугите на 100 клиенти, без това да се отрази съществено върху дневното Ви разписание. В края на краищата, когато сайтът Ви и бизнесът Ви стане голям, ще стигнете максимума на своите възможности относно съотношението време/печалба.

Съществуват две основни предимства да правите бизнес, продавайки интернет услуги:

1. Вие ще можете да сложите преференциална цена така, че фактически ще накарате хората да Ви наемат на работа. Клиентите ще получават по-малкия продукт за по-малко пари или ще си изберат пълното обслужване за повече пари. Например, можете да напишете статия “Как да ме намират в търсачката” и да я продадете за 29,95$, а Вашите услуги да позиционирате сайт най-добре в търсачките ще струват 150$.

2. Вие непрекъснато ще научавате нови неща за Вашия вид услуги и ще можете да направите информационен продукт, основан върху Вашия опит.

Какво да правите, ако в момента вече предлагате услуги в мрежата, но се замисляте какъв информационен продукт бихте могли да направите от Вашите знания, за да увеличите печалбите си? Какво трябва да направите, когато не сте наясно с това, какъв вид услуги искате да започнете да продавате? Най-напред трябва да се учите! За повечето от по-специалните теми не можете да получите знания като се запишете в някакъв колеж и всичко да научите там. Ще се наложи всичко да намерите сами! Трябва да направите пет специални неща, за да започнете процеса на обучението:

1. Да намерите модели на подобен бизнес в Интернет. Чрез търсачките намерете фирмите, които предлагат услуги в мрежата и вижте какво можете да научите от тях. Някои от тези фирми дори предлагат програми за обучение. Ако това е достъпно за Вас, трябва да се възползвате от възможността да се обучите за своя полза.

2. Намерете информационни продукти по темата. Какви книги, аудио, видео и софтуер можете да намерите? Ще видите, че повечето успешни бизнесмени в Интернет са енергични ученици, които непрекъснато попълват знанията си по темата.

3. Търсете във форумите съобщенията, касаещи Вашата проблематика. Намерете съобщения по темата. Съществуват хиляди форуми по всякакви проблеми, които само можете да си представите. Не се страхувайте да питате.

4. Практикувайте върху себе си. Едно от забавните неща, които можете да видите е, когато “експертът” в областта на покачването на трафик към сайтове не може да постигне добър трафик към собственият си сайт, но при все това се опитва да учи другите. Ако не можете да направите нещо за себе си, не се опитвайте да го направите за другите. Започвайте от себе си!

5. Предлагайте първите си услуги безплатно или на намалена цена. Придобивайте опит и добри препоръки, преди да сте се захванали с бизнеса сериозно. Помнете, че този пазар няма да намалее, а само ще нараства. Затова не бързайте!


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.