От karierist 12302

Вероятно, това е най-добрият вид бизнес, който можете да започнете в Интернет. Той има ниски първоначални разходи, не изисква да имате нает персонал и на практика е безграничен.

Тези бизнеси също са видове бизнес с информация. По-голямата част от бизнесмените, които продават информация в мрежата, никога не успяват да печелят добри пари. Ние ще разбулим тайните, които позволяват да получавате печалби от този вид бизнес.

Вие можете да печелите пари, продавайки информация. Много пари. Но само, ако познавате правилата. Правенето на бизнес прилича на изпичането на питка. Трябва да знаете рецептата и да я спазвате стриктно. Иначе няма да получите свястна питка. Можете да видите готовата рецепта на тези хора, които вече имат успешен бизнес в мрежата. Трябва много добре да изучите тяхната “рецепта”, ако искате да постигнете същия печеливш резултат.

Модел №1: Електронно списание

В момента има над 500 хил. такива в мрежата. Броят им расте всеки ден. Повечето от издателите на електронни списания никога не печелят добри пари. Те се трудят от понеделник до неделя за да имат добро съдържание на списанието си и да получат скромен доход от някакви рекламни обяви в сайта си или от партньорски програми.

Най-добрият начин да правите списание е да създавате собствен информационен продукт, който да продавате, а откъси от продукта да публикувате безплатно на сайта си. Ползвайте списанието само, за да продавате своя информационен продукт. Това е най-изгодният начин да печелите пари от този вид бизнес.

Модел №2. Съдържателни сайтове (Контентни сайтове)

Такива сайтове не са много привлекателни. Те се опитват да произвеждат много “съдържание”, за да запазят възвращаемост на посетителите на сайта. Със сигурност този начин може да работи, но означава много работа с ниска печалба. Освен това, няма да липсват рекламодатели, които се стараят да се рекламират в по-голям брой сайтове. Ако не сте един от Топ-100 сайтове в мрежата, много трудно ще си набавяте рекламодателите.

Какви са предимствата на този вид сайтове? Те трябва да имат две основни цели. Първата цел трябва да бъде следната: да накарате посетителите да Ви оставят своите e-mail адреси, за да можете след това да им изпращате своите съобщения. Втората цел е да накарате другите сайтове да вземат Вашето съдържание, да го публикуват и хората от другите сайтове да дойдат на Вашия и да Ви оставят своя електронен адрес. Това са основните цели на такива сайтове.

Модел №3. Електронните книги

Ако смятате, че продажбите на електронни книги носят голяма печалба – грешите. Наистина, можете да правите пари от този бизнес, но все повече автори се отдръпват от този вид публикации. Повечето от електронните книги са с ниско качество и авторите предпочитат да издават своите произведения «в твърди корици» или записани на дискове.

Трите посочени модела на «самопубликация» имат стандартни проблеми:

Проблем №1. Прекалено голяма конкуренция. Всеки дебне и се оглежда и е много трудно да имате «собствено лице».

Проблем №2. Ниско качество. Повечето такива сайтове са пълен боклук и взаимно се копират.

Проблем №3. Не можете да разчитате на големи приходи от реклама, ако не се намирате в Топ-100 сайтове от този вид.

Проблем №4. Това е голям труд. Трудно е да произвеждате добро съдържание, ако то не се заплаща добре. Няма много автори, които могат да Ви пишат без да им платите.

Проблем №5. Нямате твърда заплата. Имате различен доход всяка седмица. Някои фирми получават доход само от време на време, а трябва да поддържат дейността си непрекъснато.

Проблем №6. Бавна възвръщаемост на парите. Посочените по-горе модели не предполагат бързи печалби. Дори да стигнете до тях, ще прекарате доста време, изграждайки трафика си.

За късмет, горепосочените три начина не са единствените достъпни възможности за самопубликацията в интеренет.

Например, съществуват платени бюлетини. Този издателски модел се използва отдавна. Моделът на платен информационен бюлетин много десетилетия е успешен за малките фирми.

Идеята не е нова, но най-добре за нея е казал Бил Майърс (Bill Myers): «Всеки когото познавам от хората, направили пари в миналото и всеки когото познавам, който прави пари сега, е започнал с издаването на информационен бюлетин. В повечето случаи публикуването на бюлетин е било първото нещо, което тези хора са направили, отправяйки се към големите пари... Практически всеки, който сега се занимава с издателсия бизнес, е започнал от това.»

Когато започвате издаването на собствен бюлетин, вие практически нямате никакви странични проблеми. Не ви се налага да мислите за печата, за изпращането по поща, за връщането на вложенията и за закупуването на нещо допълнително, защото в интернет съществуват инструменти за всичко това.

Това са 10 предимства, които получавате, издавайки платения «безхартиен» информационен бюлетин:

1. Всичко може да бъде обработено автоматически, вие трябва само да се грижите за съдържанието.

2. Доходът ви е гарантиран при положение, че получаването на бюлетина се предплаща от абонатите.

3. Осигурявате си стабилен месечен доход, защото определен процент от абонатите Ви ще останат ваши постоянни клиенти, а и ще имате нови такива.

4. Цялата работа ще извършвате он-лайн и ще можете да се занимавате с това от всяка една точка, където има достъп до интернет.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.