От karierist 9963

Какво прави най-богатият човек на света? Продава софтуер, от който се нуждае практически всеки ползвател на персонален компютър! Защо софтуерът е най-продаваната стока в света? Защото с негова помощ хората получават удоволствие или решават своите проблеми. Помислете върху причините за последните си покупки и ще откриете, че те се свеждат към горните две.

Най-популярното видео в интернет показва човека, който разбива компютъра си с голям чук. Тази мисъл някога е посещавала всеки, който сега чете тези думи. Все пак, можете да използвате тези желания в свой интерес, като предлагате на хората нещо, което да ги удовлетвори (без да се налага да ползвате чука - бел. на Кариерист). Решаването на проблеми е основната цел на програмното обезпечаване.

Хората бързо ще купуват това, което решава проблемите им, без да Ви се налага да ги убеждавате да купуват. Продажбата на софтуер се явява добър основен източник на печалба, но би могла да стане и добър допълнителен източник за печалба за повечето сайтове, защото практически всеки посетител на сайта е заинтересуван да купи някаква програма.

За да Ви помогна да стартирате този вид бизнес, аз включих в тази глава 10 варианта, които по един или друг начин са свързани с продажбите на софтуер. Девет от тези варианта са партньорски програми, защото не е много лесно да направиш собствен софтуер (ако си минал само кратко обучение някой уикенд).

Прегледайте посочените по-долу идеи. Междувременно можете да се обърнете към сайта на партньорските програми http://www.associateprograms.com [бел. от Планета Бизнес - Това е американска Affiliate Program Directory]

Бизнес 51. Станете разработчик на софтуер

Най-добрият, но и най-трудният път е създаването на собствени програмни решения според потребностите на клиентите. За дребен бизнес е прекалено скъпо да се наемат собствени програмисти, а придобиването на умения, необходими за създаването на собствен софтуер, е прекалено дълъг процес (макар, че това е най-добрият избор за бизнес в мрежата).

Вие можете да наемете на работа някой, който би могъл да проектира Вашите идеи – например чрез сайт www.rentacoder.com [бел. от Планета Бизнес - Този сайт вече е www.freelancer.com , там можете както да купувате услугите на фрийлансърите, така и да продавате своите услуги. Сайтът е на английски.]

Бизнес 52. Златното ранжиране в мрежата - Web Position Gold

Наистина ли искате да стигнете върха на търсачките? Ако е така, то тази програма трайно ще Ви задържи там. Web Position Gold е програма, позволяваща да се наблюдава ранжирането на сайта в търсачките. Тя помага да се правят страници, заемащи високи позиции в търсачките.

[бел. на Планета Бизнес - Посоченият от автора сайт вече има друга дейност.]


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари
димо05.11.2007 - 16:23

Много, много добре, а останалите.....