От karierist 6576

Вече сме обсъдили възможностите за бизнес, свързани с видео (в главата за собствените информационни продукти). Бих искал да Ви покажа още няколко идеи в тази област.

Видеото е много популярен формат за информационна публикация поради няколко причини:

1. Повечето клиенти биха искали да имат нагледна информация (този стремеж е породен от привичното гледане на телевизия).

2. Хората нямат време или желание да четат книги.

3. Видеото в интеренет е представено основно във вид на кратки клипове.

Тези причини дават възможност на предприемачите да създадат обособени малки пазарни ниши. Когато говоря за „малки ниши”, имам предвид такива изискващи малък бюджет и насочени към тясно определена група хора. Не става дума за Холивудското производство или телевизионните канали (те са основните Ви конкуренти). Вие трябва да изберете ниша, в която никой от тези конкуренти не желае да работи. Трябва да се насочите към пазар, където няма голяма ниша за тях, но има достатъчно място за Вас.

Няма да обсъждаме целият процес на производство на видео-продукцията, само ще уточним, че трябва да намерите и купите цялото необходимо оборудване и да получите необходимите знания преди да се захванете с този бизнес.

Преди да започнете, трабва да направите три неща:

1. Да проектирате сайт или да имате един, направен специално за този вид бизнес.

2. Да изпратите прес-съобщение за всички списания в тази област.

3. Да подготвите безопасни страници в сайта си, където ще можете да вземате поръчки.

Само едно видео няма да Ви направи милионер, но с него ще можете да стартирате Ваше собствено издателско дело. След като ще придобиете необходимите познания и напишете сценарий, ще Ви потрябват, най-вероятно, по-малко от две седмици, за да реализирате първия си проект. След това ще получите печалба, а проектът ще мине на автопилот и Вие ще можете да реализирате следващата идея. След време бихте могли да създавате ново видео на всеки месец или на всеки няколко месеца (и да помислите за по-добро оборудване).

Искам да Ви дам няколко идеи в тази област. Не Ви давам детайлизирани указания, а само искам да Ви помогна сами да измислите идеите си за собствен бизнес.

Бизнес 61. Практически уроци

Има ли нещо, което знаете как се прави? Надявам се, че има! Видеото, което показва как се прави нещо, е много добра пазарна ниша.

Можете да покажете как се прави уеб-сайт или как да нагласите някакъв механизъм или как да ушиете нещо. Това може да бъде всичко от вида «Как да направя ...» - което Вие можете да покажете сами или да наемете човек, който да го покаже.

Трябва само да сте сигурни, че тези знания не са достъпни безплатно по телевизията или още някъде. Това «нещо» трябва да бъде уникално.

Бизнес 62. Събития

Най-бързо реализираното видео в тази област е в случаите на някакви изложби и панаири. Ако предварително сте получили разрешение да запишете на видео събитието (това е лесно – трябва само да изпратите едно писмо със запитване), то ще можете да запишете събитието и да интервюирате хора.

Съществуват хиляди събития, които се провеждат всяка година в цялата страна, затова ще можете да намерите нещо интересно за себе си.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.