От karierist 10166

Дилърските или партньорските мрежи са един от най-добрите източници за допълнителен доход за всеки уеб-сайт. Въпреки, че аз не препоръчвам, на никого да използва партньорските мрежи, за да продава своя първичен продукт, тези мрежи са подходящи да печелите от вторичните за сайта Ви продукти.

Вие ще спечелите, ако, имайки някакъв собствен уникален продукт, услуга или нещо друго, успеете да придобиете и права за продажби на някакъв чужд продукт. Партньорските мрежи позволяват да получавате към 10-40% от цената на направените от Вас продажби. Затова, придобивайки правата да продавате някакъв продукт, Вие ще имате по-висок процент от печалбата, отколкото да ги продавате само като посредници.

Не лош вариант, за започването на бизнес, може да стане придобиването на права да продавате някаква стока (на цена под 1000 долара), като основен за Вас продукт. Участието в партньорска мрежа, предлагаща съответстващите на тематиката на Вашият сайт стоки и услуги, ще Ви помогне да имате допълнителен източник за доход.

Бъдете прецизни избирайки партньорска програма за сайта си!

Преди да вземете решение, да се присъедините към някоя дилърска мрежа, трябва да се запитате за три основни неща:

1. Съответства ли това на основната тематика на сайта ми? Не излизайте извън рамките на основната тематика на сайта си. Вече обсъдихме това в началото на тази книга. Много сайтове са се превърнали в място, където се изброяват различните партньорски програми. Не допускайте това да се случи и с Вашият сайт.

Уверете се, че имате само една тема и стратегия в целия сайт. Не продавайте хранителни продукти и компютърни програми в един и същи сайт. Това няма да проработи и само ще обърка посетителите на сайта. Във Вашият сайт всичко трябва да е подредено последователно и непротиворечиво.

2. Наистина ли това е добър продукт или услуга? Уверете се, че можете да препоръчвате това, което продавате, с чисто сърце. Наистина ли харесвате този продукт/услуга или само се опитвате да спечелите малко пари? Посетителите на сайта Ви могат да Ви кажат, как възприемат продукта, който предлагате. Уверете се, че това е точно този продукт, който Вие без да се притеснявате, бихте могли да препоръчвате на своите роднини и познати.

3. Добре ли се заплаща това? Вие няма да можете да печелите, ако партньорската програма не Ви плаща. Обърнете внимание на този въпрос, след като вече сте отговорили положително на предишните два въпроса. Не скачайте в програмата само, защото тя изглежда добре платена. Ако тя не съответства на сайта Ви или не предлага супер-продукт, трябва да търсите друг начин за печалба.

По-долу Ви посочвам, няколко варианта на партньорски програми от различни области. Аз не препоръчвам една или друга програма – този списък посочвам само, като примерни идеи.

Бизнес 71. Автомобили

Autoweb.com плаща на своите партньори за препратените от сайта им посетители, които са потенциални купувачи, или искат да пуснат обява за продажба на своята кола. http://www.autoweb.com.

Бизнес 72. Книги

Amazon.com е най-известният сайт за продажба на книги в интернет. В момента сайтът има над 300 хил. филиали. http://www.amazon.com

[бел. от Планета Бизнес - Този сайт предлага не само голям избор на електронни и хартиени книги, но и различни видове дигитални и физически продукти, които можете да продавате като аффилиейти/партньори. Основно продуктите са на английски.]

Бизнес 73. Хранителни програми

iHerb плаща комисионна за продажбите на билкови продукти и книги по тематиката. http://www.iherb.com

[бел. на Планета Бизнес - Не сме открили партньорска програма на този сайт, може би тя вече не се предлага.]

Бизнес 74. Списания

ENews предлага голям избор на списания. Вие можете да правите пари, като насочвате хората към този сайт - www.enews.com

[бел. на Планета Бизнес - Сайтът вече се е преместил на нов адрес: http://www.barnesandnoble.com/]

Бизнес 75. Информационни продукти

Mark Joyner и Foreverweb са създали едно от най-добрите представителства за информационни продукти. Те имат повече от дузина различни информационни продукти и притежават голяма мрежа от филиали.

[бел. на Планета Бизнес - Посоченият от автора сайт вече има друга тематика.]

Бизнес 76. Парфюмерия

Fragrancenet към момента има внушителна колекция от 1000 аромати. Вие, можете да печелите пари през тях, ако това не противоречи на тематиката на сайта Ви. http://www.Fragrancenet.com

Бизнес 77. Голф

Голфът е тръпка за милиони хора и Вие можете да направите печелившо партньорство с Clip Shot Golf, ако, разбира се, сайтът Ви е свързан с тази тематика.

[бел. на Планета Бизнес - Посоченият от автора сайт вече има друга тематика.]

Бизнес 78. Спортни стоки

FogDog е голям продавач на спортни стоки в интернет. Вие, можете да имате печалба от собствен спортен магазин. http://www.fogdog.com

[бел. на Планета Бизнес - Сайтът доставя спортните стоки само на територията на САЩ.]

Бизнес 79. Пътешествия

Сътрудничеството с Inntopia ще Ви позволи да имате процент от продажбата на чудесни турове, които ще купят в Inntopia посетителите на Вашият сайт. http://www.inntopia.com

Бизнес 80. Хранителни стоки

Дори магазините за хранителни стоки имат партньорски програми в интернет. Ви, също можете да продавате тези стоки он-лайн.

[бел. на Планета Бизнес - Няма връзка с посоченият от автора сайт, вероятно той вече е преместен.]


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.