От karierist 7958

Позволете ми да Ви покажа, какви точно стъпки правя аз, за да правя пари в интернет. Смея да предположа, че тази книга, може би, ще се окаже най-важната от всички, които сте чели за създаването на собствен бизнес в интернет.

Аз ще се опитам да не обсъждам, какво прави този или онзи конкретен човек. Някои имат свои собствени начини и хитрини, които правят тяхния маркетинг ефективен. Затова, Вие трябва непрекъснато да се учите. Но, аз искам да Ви покажа последователната система, която прави пари в Интернет.

Ако искате да научите моята система от три стъпки за създаването на богатство в интернет, продължавайте да четете.

1. Генерирайте трафик към бизнеса си!

Един от най-разпространените въпроси, който непрекъснато ми задават е: ”Как Вие получавате голям трафик към своя сайт?”. Тайната на получаването на трафик в същност е толкова лесна, че повечето хора пропускат това. Ако искате да получите голям трафик към сайта си, дайте на хората причина да посетят този сайт! Вие, какво предлагате на посетителите, когато те се озовават на сайта Ви? Най-доброто, което можете да предложите е безплатното съдържание. Нямам предвид безплатните съобщения и статии. Въпреки, че и това е добро начало. Намерете в своята област нещо, от което имат нужда ползвателите на интернет: безплатна регистрация в търсачките, безплатен курс в интернет и друго. Изберете гореща идея, която ще накара хората да посетят сайта Ви.

Ако прекарвате доста време по форумите и общувате с хората, които имат същите интереси, то винаги можете да намерите някаква „гореща” потребност, която имат много хора и да предлагате това на сайта си. След като ще направите това, броячът на посещенията в сайта Ви ще скочи нагоре! Можете да ползвате някои допълнителни неща, подпомагащи покачването на трафика:

  • сайтове, където всеки може да си остави препратка към своя сайт,
  • сайтове с обяви,
  • чатове,
  • сайтове с пощенски картички,
  • форуми и т.н.

2. Стартиране на своя собствен бюлетин

Започнете да събирате и да работите върху собствената база с E-mail, но в никакъв случай не се захващайте със спам! За тези, които не знаят: спамът е изпращането на електронна поща на хиляди хора, които не са Ви молили да им пращате съобщения, и с които не сте влизали в никакъв контакт преди.

Знам, че и Вие също получавате спам. Лично аз получавам всеки ден до 50 подобни съобщения с предложения за продукти и услуги. Аз ги изтривам, но продължавам да ги получавам. Защо, сред писмата ни в електронната ни поща има толкова много спам? Защо някои хора продължават да го изпращат, когато всеки изтрива спама от пощенската си кутия? Това е лесно за разбиране. Въпреки факта, че процентът на отговорите на тези съобщения е много нисък, все пак изпращачите на спам успяват да получават поръчки за своите продукти. Стойността на изпращането на масовите съобщения е минимална и спамерите ги разглеждат като удачен начин за реклама. Дали е така?

Не, не е така... В цялата тази история с изпращането на масовите писма, Вие не виждате опаковата страна на процеса. Какво се случва, след като сте изпратили спам? Вие, можете да загубите локалния си провайдър, своите сайтове, електронната си поща и други неща. Само няколко оплаквания (дори, ако ще се опитате да се укриете) са достатъчни, за да бъде изтрит акаунта Ви на сървъра.

Да не говорим по въпроса за Вашата репутация и юридическите аспекти на изпращането на нежелана масова електронна поща. Сега, в някои държави съществуват или се разработват закони, предполагащи, че изпращането на оферти без да сте направили предварителен бизнес контакт, може да Ви струва 500 долара или повече.

Не изпращайте спам, ако сте решили да го правите. Съществуват толкова много други, по-ефективни, начини да продавате своите продукти и услуги в интернет, че не си струва да рискувате, изпращайки спам.

Какво трябва да правите?

Мога да Ви го кажа в едно изречение: трябва да създадете собствен списък с и-мейлите още днес! Пощенският маркетинг е ефективен (точно затова, толкова много хора използват спам). Собственият бюлетин ще прави непрекъснати продажби за Вашият бизнес.

Аз наблюдавам, как някои хора се опитват да направят собствен бизнес в Интернет, без да правят някакъв вид информационен бюлетин. Вие, можете да изграждате своя бизнес в интернет без да го правите, но какво точно искате да постигнете?

Електронната поща е безплатна. Дори, ако ще Ви се наложи да купите някаква програма за изпращането на своите писма, става дума за няколко стотици долара на година, но това ще Ви даде възможност да имате неограничена връзка със своите потенциални и реални клиенти.

Информационните бюлетини са част от бъдещето в Интернет.

Изпращането на информационен бюлетин ще осигури Вашата маркетингова конкурентоспособност. Можете да изпращате бюлетина всеки месец, седмица или дори всеки ден. Ако не, можете да пишете собствени статии, винаги ще се намерят доста хора, които ще Ви позволят безплатно да ползвате техните статии. Трябва само да ги питате за това.

Създаването на бюлетин е толкова лесно и толкова изгодно, че нямате никакво извинение, ако не правите това и се смятате за сериозен предприемач в интернет.

Използвайте всички начини за печалба от всеки бюлетин

Вашият бюлетин има много източници за печалба. Тук, ще Ви кажа само за два от тях. Те са способни да произвеждат гарантиран ежемесечен доход, не зависимо от това, с какъв точно бизнес се занимавате.

Първият източник на печалба е от собствените Ви стоки и услуги. Вие, можете ежемесечно да правите специално предложение, за някаква нова стока или услуга или да предлагате някакви бонуси в допълнение към своите стоки и услуги.

Доколкото спамът има много нисък процент в отговорите, Вие можете да очаквате да Ви отговорят в 1-10% от случаите. Помислете върху това!

Например, ако продуктът, който струва 97 $, Вие предлагате на 2000 души, то получавайки 1% отговори, можете да получите оборот от 1940 долара. Ако процентът на отговорите е 2 – това удвоява Вашия оборот! И това може да се прави всеки месец и, дори, всяка седмица!


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари
maria08.11.2010 - 15:44

razbiram ot chasti,no ne razbiram ot kade vsashnost idvat dohodite,osobeno ako niama konkreten produkt, a samo bezplatni neshta kato info i dr.

galq14.11.2010 - 18:44

Podkrepqm te Mariq ina men ne mi e qsna sistemata. Ako nqkoi znae neka podskaje.Mersi.