От karierist 15751

Не е зле да имаш доход от 1000$, 5000$, 10000$ или повече всеки месец, като да го получаваш непрекъснато, всеки месец и без да продаваш някакви стоки или услуги? Не се притеснявайте, аз нямам предвид мрежовият маркетинг. В интернет съществуват платени сайтове (Subscription Sites), които изискват ежемесечно заплащане за достъп към информацията, съдържаща се в сайта.

Вие, можете да направите сайт, да продавате абонамент за него и да получавате пари всеки месец. Тази услуга преди е била разпространена в сайтовете за възрастни, но сега, тя вече активно се използва и за други видове бизнес в интернет. Например, аз познавам сайтове за купуване/продаване на акции, които продават абонамент за 300 долара на месец и имат няколко хиляди абонати. Направете си елементарна сметка... Виждал съм успешни модели за платени сайтове не само в индустрията за възрастни, но и в новинарската индустрия, в областта на интернет маркетинга, развитието на проекти, в определени отрасли на промишлеността, както и платени информационни бюлетини.

По начало, на всеки пазар има място за платени сайтове. За да бъдете успешен, Вие се изправяте пред необходимостта да измислите или намерите уникална информация или инструменти, от които се нуждае всеки на Вашия пазар. Например, ако искате да издавате платен информационен бюлетин, то той трябва да съдържа уникална информация, която не може да бъде намерена другаде, както и да давате придружителни бонуси, имащи значителна ценност. Помнете, че по-голямата част от информацията и инструментите, които ще продавате на сайта си, Вашите клиенти биха могли да намерят някъде без пари, стига да търсят дълго и упорито. Ключът към успеха е в това, че Вие трябва всичко да представите или организирате по начин, който да бъде лесен за използване и разбиране.

C-Net съобщава, че само 10 на сто от ползвателите на интернет са съгласни да плащат достъп към сайтовете, които съдържат интересуващата ги информация, но техния брой нараства всеки ден. Хората не са доволни от необходимостта да проучват милиони сайтове търсейки това, което им трябва. Ако можете да осигурите достъп към необходимата им информация в удобен вид, то ще можете да печелите от това, че помагате на хората да се отърват от трудностите, които изпитват търсейки необходимата им информация. Като пример за няколко бързи идеи в тази област, разгледайте десетте вида бизнес, които бихте могли да направите с платените сайтове.

Бизнес 91. Пълен източник на ресурси

Този тип платен сервиз представлява място, където бихте могли да съберете цялата информация за стартиране на един или друг вид бизнес и да осигурите поддръжка на регистрираните посетители. Например, познавам един много успешен платен сайт, посветен на интернет маркетинг, който осигурява на посетителите необходимата информация, програми, продукти за продажба, форуми, където могат да се срещнат продавачите и друго. Този сайт е станал магазин, удовлетворяващ потребностите на хората в този бизнес в инструментите на интернет маркетинга. Вие можете да направите същото в избрания от Вас вид бизнес.

Бизнес 92. Списък с ресурси

Ако можете да съберете най-пълния комплект от ресурси, от които хората имат нужда, в някаква област и да го актуализирате всяка седмица, то ще имате потенциално платен сайт. Това може да бъде изпълнено, например, като съберете списък със сайтове с обяви, сайтове за работа, източници за търговия със стоки, ресурси помагащи да се пестят пари и т.н.т.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.