От karierist 18442

Прекалено много хора, които отскоро са се появили в web пространството, изпратили тук-там оферти за някой-друг продукт и чакат пачките с милиони да потекат към тях. В моя курс смятам да съм честен с Вас – тази тактика няма да работи никога! Ако искате да преуспявате в мрежата трябва да разработите стратегия за Вашия сайт. Дали тя ще се казва стратегия, тематика, световен център или интернет общество, няма никакво значение. Трябва да изградите сайт, който е фокусиран върху СПЕЦИФИЧНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ на определена аудитория. След това ще намерите продукт, който отговаря на основната тематика.

В сайта трябва да има безплатни бонуси. След като се развие тематичната основа, бихте могли да започнете да издавате информационeн бюлетин и да създадете форум.

За да помагате на хората, които се интересуват от темата на Вашият сайт, бихте могли да сложите в сайта си някакъв вид софтуер. Ако, да кажем, интернет-търсачките са темата на Вашия сайт, то бихте могли да сложите софтуер за някакво специално търсене в интернет и да предоставите на посетителите на сайта възможността да го ползват безплатно.

Съществуват три тайни за получаването на доход от ВСЕКИ сайт, без значение на каква тема е посветен той:

1. Да имате водещ продукт, от който хората ИМАТ ПОТРЕБНОСТ.

2. Да сложите на сайта си «аванта», която хората искат да получат.

3. Да имате многократно използваеми поредици или поддържащи продукти по основната тема.

Познавам едни хора, които са блестящи стратези на интернет маркетинга и постигат изненадващ успех при все това, че тактическите им навици са на средно ниво. Те се занимават с проектирането на web-страниците, регистрацията в търсачките и писането на текстове (copywriting). Един от тези супер мозъци ми каза, че “Идеята е повече от едно писане на текстове“. С други думи, правилната маркетингова стратегия е успяла да пребори дребните проблеми в стила на писането, но дори най-добрите текстове в света няма да спасят положението, когато има слаба бизнес стратегия или концепция.

Интернет-фирмите на много хора имат на разположение много готови интернет-тактики, но за да работи фирмата, тя трябва да развие мощна интернет стратегия.

Как точно ще изберете Вашата интернет стратегия? По-надолу ще намерите три практически стъпки, които ще Ви помогнат да развиете Вашата пълна стратегия. Не бих искал да усложнявам нещата, само бих искал да помогна да генерирате собствени идеи. Ще усъвършенствате ден след ден Вашата тактика на интернет маркетинг, която ще произтича от Вашата пълна маркетингова стратегия.

СТЪПКА 1: Да създадете Вашата основна тема за бизнес

Вие не можете да развиете бизнеса, опирайки се само върху един продукт. Самият продукт не е нещото, което хората желаят. Те искат облаги, които получават от продукта. Проектирайки Вашия сайт, мислете за “крайната облага” и върху нея изграждайте всичко останало.

Крайната облага са неща от рода на: повече пари, намаляване на телесното тегло, успехът в интернет, сексуалната привлекателност, самоотбраната и т.н.

Крайните облаги са тези, които посетителите на Вашия сайт наистина търсят. Не построявайте бизнеса си само върху продукти. Основавайте Вашия бизнес върху “крайната облага”. Това ще бъде темата, която ще свързва всичко останало, което правите във Вашия сайт. Това е нещото, с което искате сайтът Ви да се прочуе и нещото, което ще върне многократно посетителите и ще ги задържи.

Какво точно желаят Вашите посетители? Повече пари, по-добро здраве, намаляване на теглото и т.н. След като сте определили “крайната облага”, то знаете какви продукти влизат в темата и трябва да осигурите наличието на повтарящи се продукти, попадащи под “крайната облага”. Това ще Ви помогне да създадете повтарящи се потоци от доходи, които се произвеждат от сайта.

Какви интернет-фирми, имащи само един продукт, познавате? Няма нито една успешна такава! Дори сайтове, продаващи на пръв поглед само един основен продукт, освен това имат множество различни потоци от печалба, които произлизат от основния продукт. Вашата мисия в мрежата се състои в това да помагате на хората да постигнат крайните им цели и това не може да се постигне само с един продукт. Трябва да има разнообразие от такива. Едно предупреждение – сайтът все пак ще бъде по-успешен, ако имате един водещ продукт. Обърнах внимание, че сайтове с един водещ продукт са по-печеливши от тези, изградени върху няколко водещи продукта. Най-добре е да се съсредоточите върху водещия продукт и да имате множество поддържащи възможности или продукти, помагащи постигането на целите на Вашите посетители. Тази система често се нарича “тръба на маркетинг”.

Ако продавате web сайтове като водещ продукт, също бихте могли да продавате книги за интернет маркетинг, web дизайн, програмиране и т.н. Ако темата Ви е отслабването, то водещият Ви продукт би могъл да бъде някакъв хранителен продукт. Вие бихте могли също да продавате книга за физически упражнения за отслабване, да издавате информационен бюлетин и да давате on-line консултации. Дори не се налага да измисляте всички тези продукти сами. Повечето от тях бихте могли да намерите чрез други фирми, които имат продукти, които смятате, че са нужни на Вашите посетители.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.