От karierist 13611
Бизнес консултиране от Робърт Кийосаки
Фото @: stock.xchng

Всеки бизнесмен рискува! Дори да не смятате, че сте роден Хенри Форд, Вие носите в себе си потенциал на предприемач. Както пише американския бизнес консултант Робърт Т. Кийосаки, автор на ред книги, посветени на стартиращия бизнес, “дори фалитът е една неотменна част от формирането на успешния бизнесмен”.

Хората са склонни да грешат и само тези, които искат да рискуват и не се плашат от неудачите, могат да опитат да изградят собствен бизнес.

Г-н Кийосаки предлага да преминете 10 урока, за да определите дали си струва да започнете собствен бизнес:

Урок 1. Успешен бизнес се създава преди да стартира

Твърде често стартиращите бизнесмени прекалено много се вълнуват от новия си продукт или услуга и забравят да инвестират време за планирането на живота си извън бизнеса. Преди да напуснете своята работа и да се хвърлите във водите на предприемачеството, проучете внимателно начина на живот на другите бизнесмени, развиващи бизнеса си в отрасъла, който Ви интересува.

Най-добре е да не напускате веднага наемната си работа, а да започнете частичен бизнес, като определено време да съчетавате и двата ангажимента. По този начин ще придобиете опит, ще се запознаете отблизо с работата на бизнесмен и ще започнете да се учите от собствените си грешки.

Урок 2. Научете се как да превръщате неуспехите в успехи

Вместо да се тръшкате от направените грешки и да изпадате в депресия от своите неуспехи, възползвайте се от възможността да научите нови полезни неща от създалата се ситуация. Разберете какви са причините за Вашия неуспех. Превърнете загубите си в добър опит.

Урок 3. Разберете разликата между Вашия бизнес и Вашата работа

Работата е това, което вършите, за да се подготвите непосредствено за бизнеса си. Не е задължително тя да се заплаща. „Правете си домашните”, подчертава г-н Кийосаки. Създаването на печеливша фирма изисква откриването на пет работни места (тази бройка се посочва като необходима за производството на качествен продукт), които ще покриват следните четири области на професионалната компетентност: познаването на закони, установяване на стриктна система за работа, изграждане на комуникации и управление на финансовите потоци.

Разбира се, че не сте достатъчно квалифицирани, за да вършите сами цялата тази работа, но трябва да имате готовност да поемете всичките тези задачи преди да успеете да наемете други специалисти за работа (счетоводител, адвокат и т.н.).

Урок 4. Успехът се гради върху непрекъснато развитие

„Най-важната работа, която трябва да свършите, преди да напуснете своето работно място, е да развиете себе си”, казва консултантът. Стартиращият бизнес е застрашен от неуспехи, ако фирмата не се развива. Не е достатъчно само да обхванете всичките горепосочени аспекти при стартирането на бизнеса си. Трябва непрекъснато да развивате всички елементи от дейността си, за да процъфтявате.


Сподели с приятели

Присъединявайте се към над 3 хиляди абонати на Планета Бизнес!

Два-три пъти в месеца ще ви изпращаме дейджест на най-добрите стратегии, идеи и покани за безплатни уебинари.

Коментари

Добра възможност за започване на собствен бизнес без да се налага да се напуска наемната работа предлага мрежовия маркетинг. Предимствата са, че – Развивате самостоятелна дейност в удобно за вас време – Стартира се с минимален капитал – Успехите зависят изцяло от теб – Възможност за нарастващи и неограничени доходи – Нямаш нужда от персонал, а градиш екип чрез мрежа от потребители – Изгражда се за сравнително кратко време
Ако, някой се интересува ще се радвам да му дам повече информация

Za kakva ideia stava na vapros?:)