Съществуват много въпроси, на които трябва да си отговорите преди да започнете собствен бизнес. Правилната подготовка значително покачва шансовете ви за успех. Възползвайте се от нашите съвети и полезна информация преди да сте взели твърдо решение да станете собственик на фирма.
Защо бившите мениджъри рядко създават успешен бизнес?

Защо бившите мениджъри рядко създават успешен бизнес?

За да станете успешен собственик на бизнес, трябва да мислите и действате като собственик на бизнес. Какъв начин на мислене трябва да има един предприемач и как се придобива този начин на мислене? чети още »
Стартиране на бизнес след уволнение

Уволнени сте? Дали започването на собствен бизнес е най-добрия начин да си вадите прехраната?

Наречете го както искате – съкращение, уволнение, напускане на работа. Фактът е, че вече не работите наемна работа и се замисляте да започнете собствен бизнес. чети още »

Избор на успешен бизнес

Как да намерите любимо дело за себе си?

Истинския успех, а след това и парите, идват при тези, които се занимават с любимо дело. Всеки има желание и възможност да се занимава с нещо с удоволствие, трябва само да определите, какво наистина ще харесва точно на вас. чети още »
Работа за себе си също е труд

Работата за себе си също е голям труд

Вероятно сте от хората, които са се замисляли, дали да не започнат собствен бизнес и да работят за себе си. Но, дали работата за себе си е точно това, което най-добре отговаря на Вашите желания, начина Ви на живот, Вашия характер? чети още »
Психологическия тип на предприемача

Какъв е Вашия психологически тип - предприемач, мениджър или специалист?

Всеки човек, който започва собствен бизнес, притежава психологическите характеристики и на трите типа – предприемач, мениджър и специалист. Но, ако разберете, какъв тип е преобладаващ за Вас, бихте могли да коригирате начина си на управление на бизнеса така, за да бъде максимално ефективен за фирмата Ви. чети още »
Имате ли потенциал да започнете собствен бизнес?

Шест начина да разберете дали можете да работите за себе си

Няма значение, дали бизнесът е малък или голям - съществуват универсални характеристики, присъщи на бизнесмените. Наемните работници имат по-малко отговорности от предприемачите, а често и много повече свободно време. Посочваме ви няколко въпроса, които ще ви позволят да оцените собственият си потенциал. чети още »
Бизнес консултиране от Робърт Кийосаки

Помислете десет пъти преди да напуснете наемна работа и да започнете собствен бизнес

Малко бизнес консултиране от Робърт Кийосаки: Започвате да се замисляте дали да не напуснете наемната си работа и да стартирате собствен бизнес? Какво Ви е спирало досега? Притеснението, че ще се провалите? Потенциалното затъване в дългове? Незнанията на основите за управление на собствен бизнес? Наистина, тези притеснения са основателни. чети още »

Искам да натрупам знания в областта на счетоводството, които по-нататък ще принеса и в бизнеса с който се занимават моите родители

Искам да натрупам знания в областта на счетоводството, които по-нататък ще принеса и в бизнеса с който се занимават моите родители. чети още »