стратегия: Нови статии, методики, съвети, тактики и стратегии за бизнес.

Бизнес правила от Ричард Брансън

Ричард Брансън: на лидерите плащат големи пари за това, че те вземат правилни решения

Най-ценния навик на всеки лидер е умението бързо да взема верните бизнес решения. Но как да определите какво решение от всички възможни е най-добро за бизнеса в момента? Въпросът никак не е лесен. За щастие, има успешни хора, които не само успяват да правят минимум грешки, а и споделят своят начин за оценяване и избор на успешни бизнес решения. чети още »
Бизнес планиране

Избистрете своите мисли за бъдещия бизнес: В бизнес плана не бива да изпускате само тези 7 точки

Бизнес плановете не трябват само да си осигурите инвестиции. Също така те са ви необходими, за да изберете вярната посока в развитието на своя бизнес и да ви осигурят база за сравнение и оценка на вашето движение. чети още »
Тайм мениджмънт за предприемачи

7 начина, по които собствениците на малък бизнес губят своето време дори без да го усещат

Времето на предприемачите е много ценно. Нямате никакво свободно време и се чувствате претоварени? Имате безумно много малки и големи задачи за вършене и не си представяте как да се справите с това? Трябва да преосмислите начина, по който използвате своето време. чети още »
Клиенти, конкуренти и доставчици - Струва си да знаете, какво не знаете за бизнеса си

Струва си да знаете, какво не знаете за бизнеса си

Никой от нас не притежава всички знания на света и, затова, не е трудно да предположим, че има неща, които не знаем. Много е опасно да не познаваме важни неща за бизнеса си, но понякога е много трудно да определим, какво точно не знаем. Другата опасност е, че не се замисляме, какви въпроси бихме могли да зададем, за да проясним картината и да задържим клиентите си. чети още »
Мисия, визия и цели на фирмата

Стратегия на фирмата - знаем ли какво искаме, къде отиваме и как го постигаме?

“Аз съм създал тази фирма и знам много добре какво искам и как да го постигна и служителите ми го знаят, нали тук работят. Клиентите и контрагентите се интересуват само от цени, не от мисии.” По този начин ми отговори един предприемач, когато го попитах какви са визията, мисията и целите на фирмата, която е създал и управлява и дали неговите служители, клиенти и контрагенти ги знаят и подкрепят. Но дали наистина е така? чети още »