Най-ценния актив на всяка фирма са хората, персоналът. Те са лицето на фирмата пред клиенти, партньори и външния свят. Без тяхното участие не могат да бъдат произвеждани стоки и услуги. Научете нещо повече за най-ценния си ресурс - екипът на фирмата.
Ръководител на екипа

Как да се научите бързо да вземате верните ръководни решения

Вземането на решения често е свързано със сериозни рискове. В същото време, готовността да поемате отговорност и да избирате верните решения е едно от необходимите условия да имате успех в бизнеса. Да разгледаме основните правила, които ще ви позволят бързо да намирате верните решения и да се предпазвате от грешки. чети още »
Добре е сътрудниците да мислят като предприемачи

Превърнете своите сътрудници в съмишленици за 6 стъпки

Учените са доказали, че сътрудниците, които имат мислене на предприемачи са по-мотивирани, по-отговорно се отнасят към своята работа и притежават превъзходни умения и творчески начини да решават проблеми в своята работа. Без съмнение, това са ценни работници във всяка една фирма. чети още »

Велик лидер и успешен предприемач

Правилните действия ще ви превърнат истинския лидер на своята фирма

Тайната на лидерството не е никаква тайна. На пръв поглед изглежда, че лидерството е свързано с нещо непостижимо за повечето хора, но често се оказва, че лидерите просто много работят, натрупват опит и имат капка късмет. Всичко това може да бъде събрано в няколко правила, които прилагат успешните предприемачи и истинските лидери. чети още »
Наемане на персонал в нов бизнес

Наемане на първите работници във фирма – какво да ги питате

Съществуват определени навици, които трябва да притежава кандидатът за работа в стартираща фирма. Важно е на най-ранния стадий от дейността си, фирмата да разполага със сътрудници, притежаващи потенциал да „раздвижат” фирмата. чети още »
Наемане на персонал: проверете препоръките

Какво точно трябва да проверявате в препоръките от предишните работодатели?

Наемане на нови служители: Хората, които на хартия изглеждат доста стабилни и се държат много добре по време на събеседване, могат изненадващо да променят своето поведение, когато започнат да работят. Тук ще разгледаме много скрит и в същото време провокативен проблем. чети още »
Успешен мениджмънт на екипа на фирмата

10 неща, които успешните бизнесмени казват на екипа си всяка седмица

Мениджмънт на собствена фирма: Как да накарате екипа си да работи сплотено за общите цели на фирмата? Най-успешният предприемач в света в областта на ритейл бизнеса (търговия на дребно) изгради перфектна работа на своите сътрудници само с една среща на седмица. чети още »
5 типа личности, които трябват на вашата фирма за да изградите успешен екип

5 типа личности, които трябват на вашата фирма за да изградите успешен екип

Естествено е да наемате на работа в своята фирма хора, които подкрепят идеите ви за бизнеса. Но работейки само с такъв тип хора, вие е възможно да лишавате бизнеса си от елементи, определящи успех. чети още »
StartUp: Задържане на служители в млада фирма

StartUp: Необичаен начин за действие, който ще ви помогне да задържите служители в млада фирма

Задържането на сътрудници в млада стартираща фирма винаги е голям проблем. Как можете да задържите активни, талантливи и предприемчиви хора, които със своя ентусиазъм без проблем биха могли да започнат собствен бизнес? Възможно е вие да намерите предлагания начин на действие за нелогичен, защото ще ви кажем, че за да запазите своите служители, трябва да им предложите ... да напуснат. чети още »